Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám takový dotaz ohledně vratné kauce,k poslednímu dni v měsíci Únor,se stěhujeme z pronajatého bytu,s tím,že jsem se s majitelkou bytu chtěla domluvit,že místo posledního nájmu by si nechala kauci,která je ve výši jednoho nájmu.Majitelka nesouhlasila,s tím že chce zaplatit,celý nájem a že mi na konci vrátí celou nebo jen část kauce,Ze který si ještě vezme odečty za vodu.Nato se nechce přistupovat mě,vzhledem k tomu,že mám podezření že už bych kauci neviděla,jsem bezproblémová podnájemnice a vždy jsem platila řádně a byt udržiju v čistotě a bez škod,což majitelka moc dobře ví,vzhledem k častým návštěvám...mám vůbec nato nějaký právo,nebo ji musím zaplatit celý nájem?Díky za odpověd
souhlasím se sebod, ale určitě máte písemnou smlouvu o pronájmu a podmínky ohledně vratné kauce tam jsou urřčitě uvedeny.Jestli to však obsahem smlouvy není, záleží tedy na dohodě s majitelkou.Domnívám se ale, že si majitelka bude trvat na svém a vám nezbyde nic jiného, než nájem za únor zaplatit a pak vyčkat na vrácení kauce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.