Nejste přihlášen/a.
dobry den chtel sem se zeptat letos na jare budu stavet pergolu s pultovou strechou. tramy budou 10x18 krokve a nosny budou 22x18 jde me o to ze nevim jestli stihnu zakryt tramy slozenim palubky,12 mm,osb 12mm a pak terovy papir a sindel pokud to nestihnu z duvodu financi na zaklopeni. muzu nechat konstrukci bez zaklopeni pres zimu stane se neco?s nosnyma tramama a krokvema nezkroute se treba a posledni otazka zda mam koupi osb z perem a drazkou nebo bez.dekuji za odpovedi
dobry den jeste sem se chtel zeptat co by jste udelali vy dat palubky 12-19 mm a na to osb 12 . a nebo silnejsi palubky a dat na to ther a sindel bude to pochozi mam strach ze kdyz tam dam jen palubky te sily co jsem udaval a s rozteci tramu 80 od sebe ze s to bude prohybat mezi krokvema dekuji
Souhlas ze to mate jednak zbytecne predimenzovane, za druhe rozestup krokvi 80cm mi prijde hodne. Pokud je date 50 od sebe, budou stacit palubky bez osb. Me znamy projektant navrhovhnul krokve 6x16 a konstrukci z 12x12. Pokud budete mit dostatecne vyschle drevo, nic zasadniho by to pres zimu dit nemelo. Lepsi samozrejme necim to prikryt. A pozor na dostatecny sklon strechy
na zimu pokud to nestihnu natahnu na palubky aspon difuzni folii.a tady u nas ve vesnici mame statika a necham to zpocitat bude to lepsi, chapu ze roztec 50 od sebe by bylo dobre ale myslim si ze je to az moc u sebe tech 50 diky za prispevek
Dávat krokve po 50 cm je strašně blízko. Klidně je dej 80, nebo i 90. Nic se nestane a udrží to. Na zimu tam dej lepenku a parády habaděj.
No, bylo by rozhodně lepší to zakrýt.
Jen se zeptám. Jak ta pergola bude velká? Já, že máč ty trámy podle mě zbytečně velký. Na barák se běžně používají krokve 10x14.
Kdo ti to počítal, takovýhle krovy? Není to braný jen tak odhadem a radši přidáme, co kdyby náhodou.
Říkám, u nás na horách, kde jsou hromady sněhu, (teď tedy zrovna nějak ne), se na střechy baráků používají krokve 10x14. Na vaznice či hřebenáče tak 16x16 a nebo 16x18.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.