Nejste přihlášen/a.
Zkoušel jsi polevit převlečnou matku a rozhýbat to? Zatuhne ucpávka, tu rozhýbeš, promažeš a jede to vesele dál. Já doma tak jednou za tři čtyři roky projdu celej barák a kohoutem otočí malý dítě.
Lepší než měnit kohouty.
Pokud seš rozhodnut kohouty vyměnit, tak to udělej. Nejlepší bude když si zavoláš topenáře a minimálně se s ním poradíš. A nebo zajdi do prodejny a popiš jim jak máš udělané topení a co chceš měnit. Oni ti třeba řeknou co ještě máš zjistit nebo opsat ze stávajících ventilů.
Já jsem kdysi kupoval ventily k radiátorům na samotížný oběh vody značky Heimeier.
Na montáž ventilů potřebuješ minimálně kvalitní "blitzky" a nebo speciální trny do šroubení.
Pokud ještě zkusíš rozhýbat stávající kohouty, tak oddělej plastové krytky a do závitu matice a na hřídelku nasříkej WD-sprej. Já bych před rozhýbáváním ještě upustil a nebo vypustil vodu z topení.
Při rozhýbávání z toho poteče černidlo a když ještě stříká nebo kape voda, tak to není příjemná práce.
Pokud máš možnost si to nacvičit na jednom kohoutu nebo ti třeba topenář jeden kohout půjčí, na rozmontování. Je to vždycky lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.