Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění kotle na tuhá paliva

Od: freelukas odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Prosím o radu. Bydlíme v RD už skoro 40 let a máme starý kotel na dřevo typ H 41 a je umístěn v chodbě uprostřed domu. Nikdy nám to nevadilo ale teď se bojíme že to neprojde u revize kotle. Poradíme někdo prosím jestli je ta revize možná. Dekuji Futera.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zeptal bych se, jak dopadly minulé revize, ale ony asi žádné nebyly.

Jenže, tady nikdo z nás neví, jaký je stav (starého) kotle, jaký je stav komína a jak velký je prostor (ta chodba) odkud si kotel bere vzduch. Takže, pokud je tam dostatečný přívod vzduchu, kotel a komín jsou OK, tak zřejmě bude OK i revize. Případně bude nutné odstranit nějakou závadu a revidovat znovu (nebo volit jiného revizáka). Zdravím!

doplněno 04.02.16 17:39:

Já mám zkušenost pouze s revizí plynového kotle. Tam revizák počítal objem vzduchu v místnosti a byl nespokojen, že tam není okno. Když jsem podřízl dveře do vedlejší místnosti (kde je i okno), tak byl revizák spokojen. Možná budete také řešit objem vzduchu a podle toho, co Vám revizák řekne se uvidí, zda případnou závadu odstraníte nebo ne. Přesný výsledek revize Vám takto od klávesnice asi nikdo nemůže garantovat.

freelukas
hodnocení

Revize komína se dělá každý rok a neni problém jen revize kotle se nikdy nedělala a chodba je veliká 5x2 x2,3.

Vyřešte přívod vzduchu ke kotli pro spalování a revize dopadne dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]