Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho postavit plot

Od: rad* odpovědí: 17 změna:

Chci stavět plot -zeď ,v délce asi 15m a 2m vysoký.Z čeho?Zatím se mi zdá docela levné použití příčkovky 5 cm .Třeba Qpor nebo Ytong.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Sám jistě uznáte, že ytong tohoto rozměru patří do interieru jako příčka. První opilec který se vám do příčky opře, se vám octne na dvoře. Na plotě se nemá šetřit. Ač se to nezdá je to velmi namáhaná část domu. Jak mechanicky, tak povětrnostně. Prodávají se plotové tvárnice do kterých se vkládá armatura(roxor) a vyplňuje betonem. Je to pevné, nemusí se to omítat a není to tak drahé. Pořiďte hlavně dostatečně hluboký základ, aby vám mráz nový plot neponičil. Chápu že člověk nemá finance nazbyt, ale na plotě nešetřete. Jinak existuje mnoho dalších alternativ jak postavit plot a nemusí být zděný. Co třeba ozdobné panely. Je to rychlé a vcelku efektivní.

technikjirik*
hodnocení

0x

vpodstatě zčehokoliv co je nejlevnější, ale hlavně udělejte dostatečně hluboké základy..minimálně 90cm do hloubky.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Já uvažuji o tomto řešení... http://www.beves.cz/ ... 2m pole cca 2.000kč

rad*
hodnocení

Zajímavé,a cena také.Postaveno bude asi taky rychle.Jen jde o to,aby to nevypadalo moc uměle.Pro mě připadá v úvahu pouze plná varianta a ta tam je jen jedna.

vosikac*

*jasne*Viděl jsem to na vlastní oči,proto jsem se dal do hledání na netu.Mám rozpočet na umělé plotovky a také vyjdou na cca 2000 kč na 2m plotu,ale bez sloupků.Ale dělají i desky z plastu,ale to jsem neviděl na vlastní oči*nevi*

recyklace.cz/...

doporučuju omrknout osobně, na obrázku to není špatné, ale ve skutečnosti je to dost bída... ačkoliv u sídliště to celkem jde, ale u RD mi to nepřijde 2x dobré řešení (esteticky)

hodnocení

0x

Ytong nebo Qpor mi do venkovniho prostredi moc nesedi, je to extremne nasakave a co to udela po par zimach ...Co se tyce te tlousky, myslim ze pokud by se do zdi rozmeru ktere uvadite oprel trosku vice poradny chlap, porouci se to k zemi.
Ja bych zvolil klasickou palenou cihlu nebo neco na zpusob facebloku, je jich dost druhu, staci si vybrat a vydrzi to bez udrzby nekolik desetileti.

rad*
hodnocení

Copak se z Ytongu nedělají obvodové zdi?

Ano delaji, jenze dum je kvalitne zastresen tak, ze na ty zdi neprsi.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den zeptatm se chcete plot krs ktery nebude videt nebo chcete plot pres kterybude videt nejlevnejsi variantou jsou plotove patky z betonu ktery se jen zakopu do zeme a do toho se zasazuji plotovky z betonu vypada to jako pzdesky,patky maji otvory do kterych se davaji trubky a ziliji se ritkym betonem a muzete natahovat pletivo fotku jeste poslu a nebo muzete treba od firmy best a je to natura1 ale i jiny vyrobci delaji tvarovky a nebo a natlouct z oboustranne prkna aby tonebylo tak horozny a nebo kdyz budete mit z pletiva tak zasazet k tomu nejaky jehlicnany a mit to jako zivi plot a nebo jestli mate kamen tak udelat podezdivku z kamene a zabetonovat tam trubky rozdil mezi ytongem a temito hradbami je rozdil ze ytong musite natirat a bude se vam loupat omitka jestli to bude na strane kde hodne zahani a u pletiva ktere se dela poplastovane nemusite natirat nic

rad*
hodnocení

Chci nepruhledny plot,bezudržbovy-tedy ne dřevo,aspoň trochu odhlučnění-ne pletivo.Zatím to vypadá na zed z cihel(Ytong asi opravdu nebude dobra volba),štípané betonové tvárnice nebo betonové plotové dílce(co tady už někdo navrhoval).

furtnic*

Štípané bych volil taky.Mám je doma už nachystané.A jak je psáno.Pořádný základ,do nich kvalitní beton a roxor a máte malou pevnost.Ani auto mu nedá moc zabrat.Záleží teda jak je vysoký.A ještě jedna možnost.Strejda od manželky si koupil betonové ozdobené dílce,sloupky taky beton,na každé straně jsou ve tvaru účka do nich se ty dílce zastrkají a je plot hotov.

hodnocení

0x

Za málo peněz hodně muziky. Pokud postavíte plot 2 metry vysoký a 5 cm silný, tak mi, prosím, dejte vědět, přijdu se podívát, jak Vám to spadlo.

Už jste někde takový plot viděl?

Tak vysoký bych doporučil ze ztraceného bednění šíře 20 cm. Samozřejmě kvalitně provedeno.

alf*

i Vy pesimisti. Co když bydlí v oblasti kde nepijí alkoholické nápoje a nefouká vítr a tedy když prší tak jen dokonale svisle a sníh už tam 37 let neviděli.

alfe, žádný pesimista, ale blbec jsem, páč mě nenapadlo, že takový prostor existuje.

rade, ztracené bednšní může mít různý povrch. Od ničeho, přes potažením lepidle, štukování až po omítku jako na domku. Vše je o penězích. Samozřejmě jsou i jiné, ovšem dražší, jak radí Ladislav. Je to o kalkulačce a o Vašem chtění.

Plot se může udělat asi na 350 druhů, který Vám vyhovuje?

rad*
hodnocení

Je pravda,že nejsem znalec.Těch 5cm jsem ale myslel jen jako příčka mezi vyzděnými sloupky třeba z cihel asi tak po 2m.Jestli je to i tak blbost,tak se budu muset toho nápadu vzdát:).

To ztracené bednění se ještě omítá,nebo to má nějakou finální strukturu?

ladislavtikal*
hodnocení

0x

mi jeste delame ploty od teto firmy a to se vam urcite bude libit desky bud jsou z jedne strany rovne a z jedne opracovane a nebo opracovane z obou stran e to rychly a drahy to taky neni jen se to zasazuje na sebe a do sloubku kam zajizdi jen draty koknete na www.kwr.cz uvidite ze se vam to bude libit a navrhnete si tam plot i sam je tam konfigurator plotu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]