Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování obyváku - použít penetraci?

Od: ivettta odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Dnes jsme zeškrábali starou barvu v obýváku, rozetřeli mokrou hadrou a chtěli bychom ho vymalovat...Musíme před nátěrem použít penetraci? Někdo říká že jo, někdo že je to zbytečné...Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

někdo to obchází tak, že první nátěr dělá rídký, tak jak to má být, a ještě do něho "cákne" trochu penetrace.Dělal bych ale ten první nátět štětkou a pořádně rozmydlit jak "kreativní" malíř. Tím si nachystáte podklad pro další nátěr a bude i lehce penetrováno. Ty další nátěry by měly být alespoň dva. Osobně sem obývák natíral celkem 4x po oškrábání, a to byla tedy šichta. Výsledek ok. Mira

jabraka*
hodnocení

0x

Penetrovat by se měla jen stěna,kde nátěry jsou nesoudržné.To znamená,že při potření rukou zůstává na ruce prach.Pokud stěna po umytí práší,doporučuji jen zředěné tapetářské lepidlo.

Já jsem minulý týden maloval celý byt,a nedaly se tu nátěry z různých důvodů škrábat.Maloval jsem tedy na původní nátěry,mohu říci,že je to složité.Pokud některé místo nedrží,opatrně ho po uschnutí oškrábnu a srovnám finální stěrkou,po zaschnutí už na tom místě nátěr drží.

JABRAA

technikjirik*
hodnocení

0x

Já penetruju vždy a na kšeftu penetrák používám také i kdybych jej měl zaplatit ze svýho. Nikdy nikdo tím nic nezkazil a za stovku máte litr koncentrátu ze kterého uděláte 20 litrů a z dvaceti litrů penetrace uděláte 3 byty 4+1.

bambi*

Muzu se zeptat jaky typ a znacku penetrace pouzivate? Predem diky

technikjirik*

Duvilax...

hynek2

Duvilax - myslíte modrý "do betonu" DD/20?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]