Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvýhodnější dodavatel energií?

Od: 12 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na to jaký je podle vás nejvýhodnější dodavatel energie? Levný zároveň spolehlivý? Mě se zatím jeví MND. Alespoň podle srovnávačů, ale nevím zda-li se jim dá věřit. konkrétně cenyenergie.cz
díky

doplněno 02.02.16 20:05:

EDIT: Je podle vás výhodné si vzít garanci ceny/fixaci ceny? Zdá se mi že ceny energie jdou spíše dolů tak aby se mi to nevymstilo..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den, nejvýhodnější a nejlevnější je podle reklam každý, to je jednoduché. Spolehlivý je také každý, dokud platíte a dokud nekrachne, ale tam to tak vážné není, jsou dodavatelé poslední instance. Ale teď vážně. Co chcete odebírat a kolik toho chcete (ročně) odebírat, jakou máte distribuční sazbu. Ono se to tak v globále říci nedá, oni nejsou všichni výhodní pro všechno.

doplněno 02.02.16 21:24:

Zafixovat si cenu na nějakou dobu u dodavatele je jen reklamní trik a vlastně naprostý nesmysl, je to jen o tom, abyste smlouvu s dodavatelem uzavřel na dobu určitou a on měl aspoň po tu dobu svoje jisté (nezdraží-li v době platnosti smlouvy, jako že nezdraží, nemůžete od něho bez sankce odejít). Podle zákona máte v případě zdražení silové elektriky nebo plynu možnost od dodavatele odejít a nemusíte ani dodržovat výpovědní dobu (a to i případě smlouvy na dobu určitou), neboť je to změna ceníku (s kterou nemusíte souhlasit, je-li to změna nahoru), a ze strany dodavatele změna toho, co jste si ujednali. To už z principu snad žádný dodavatel neudělá. Vlastně ať budete u kteréhokoliv dodavatele chcete, zvýšením ceny o zákazníka může ihned přijít, ať je smlouva jakákoliv, a to těžko asi udělá. Jsou to jen reklamní taháky na lidi, nic víc.

hodnocení

2x

Neporadím Vám, který dodavatel je nejlepší, ale doporučím zavolat stávajícímu a říct mu o uvažované změně dodavatele a možná i říct jejich nabídku.Takto jsem už 3 x dostal u ČEZu naprosto ty stejné podminky, nebo podobné těm co mi nabízeli jiní..Stejně jsem dopadl i u tel. operátoru...

stirecek*
hodnocení

0x

ERÚ vám ukáže, kdo je nejlevnější. Mám Fonergy a je nejlevnější. Uvidíme, jak to bude s těma jističema. Plyn je na tom podobně. Uvazovat se nemá smysl, cena energií už několik let padá a na dva roky dopředu jsou už vyprodané. Proto vám každý slíbí, že dva roky nezdraží...:)

ronyx*
hodnocení

0x

Osobně se držím ČEZu - sice nevím, jestli je nejlevnější, ale cokoliv jsem kdy potřeboval (samodečty, odložení splatnosti faktury atd.), tak absolutně bez problémů. A žádná skrytá kouzla ohledně nějakých limitů, výpovědních dob, pokut. Jinak jedu bez fixace ceny - podle mne se to nevyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]