Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění IBC kontejneru

Od: sansnomf® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, pořídil jsem si IBC kontejner jako zásobník na dešťovou vodu. Je od motorového oleje. Čím jej mohu vyčistit? Děkuji za ochotu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Normálně se používá na motor od oleje něco jako autokosmetika.heureka.cz/...

S vapkou bych to vyšplíchal a několikrát umyl... ale já si tyto bedny koupil už tři s cenou do 1000,- Kč .. a byly čisté - na vodu. To bylo tak moc levné, že jste si koupil vlastně obal k ekologické likvidaci?

doplněno 02.02.16 21:35:

Na dešťovou vodu k zalévání bych to použil - na koupání /i přes desinfekci, na umývání rukou atd. - ne. Možná po roce užívání a řádném opakovaném vymytí...

Po té Arvě či jiné formě umytí ještě běžným jarem...

doplněno 03.02.16 11:47:

wapka - google.cz/...

bude to celkem složité čištění :(

hodnocení

Děkuji za zdravé štípnutí. No, dostal jsem to úplně zadarmo, jen doufám, že po několikerém vystříkání a umytí to bude v pohodě?!

ronyx*

S Arvou bych na vašem místě byl hodně opatrný - sice ta oplachová myje perfektně (ta "ekologická" zase nemyje vůbec), ale Arva je pěkný sajrajt - do kamalizace to nesmí, když si s tím plejete trávník tak vám tam minimálně rok nebude růst ani tráva a hlavně tam, kde se vám Arva dostane na cokoliv, tak to ještě pak je minimálně rok cítit v celém okolí jako když se postavíte nad místo, kde se pálil olej - takže bacha na sousedy. Ono už z umytí jednoho motoru je té oplachové vody hodně, natož z umytí to LBC. Místo Arvy bych asi volil spíš nějaký mycí prostředek pro wapky od někoho značkového - osobně mám výbornou zkušenost s prostředky od Kärchera (nesmrdí to a myje to super, ale zase ta cena...)

hodnocení

Děkuji za radu, asi budu dost opatrný. Jen bych se ještě rád zeptal, co je wapka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]