Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ja se bránit proti pomluvě

Od: jt* odpovědí: 4 změna:

jak se bránit proti pomluvě, moje matka pomlouvá celou mou rodinu po obci.Lidé se na mně dívájí jako na nějakého tyrana.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Proti pomluvě není obrana... o tom něco vím. Jediná možná věc kterou lze udělat, je vyvrátit nepravdivý obraz takovím chováním na veřejnosti aby bylo jasné že to co se o vás říká prostě nemůže být pravda. Je to běh na dlouhou trat, ale u mě to funguje... v mém okolí je několik lidí kteří z hlouposti a maloměštáctví o mě vytváří nepravdivý ba přímo lživý obraz mezi jinými lidmi. Nejdřív jsem se vztekal, ale pak mi došlo že to nemá cenu. Prostě jsem nechal věci plynout a při první možné příležitosti jsem ten obraz totálně rozhodil důkazem o opaku... Na každou sviny vře voda..

lm®
hodnocení

0x

Proti lidské hlouposti a pomluvě je vždy marný boj...*nevi*

Můžete se samozřejmě obrátit na soud( Půjdete do toho proti vlastní matce?)Stejně budou lidi věřit tomu,čemu budou chtít i kdybyste se soudil a soud vyhrál.A co se takhle nad to povznést a říct si - stejně jako si říkám já v podobné situaci ..."Však ona se na každé prase vaří voda..."

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Našel jsem dva článečky k tomuto tématu.

www.novinky.cz/ka/...

podnikani.idnes.c/...

lidka*
hodnocení

0x

Pomlouvat je opravdu hnusné. Ovšem když pomlouvá vlastní matka, je to nepochopitelné a o to víc to bolí. Já vždycky říkám, že občas si každý trochu zdrbne. Ale nesmí se ubližovat vědomě. Cílená pomluva za účelem ublížit, to už je potom o něčem jiném. Těžko se tomu dá bránit. Jak říká Lenka i jirik, rozumný člověk dokáže rozlišit pravdu a lež. A někdo si ale řekne, že není šprochu, aby na tom nebylo pravdy trochu a potom je to začarovaný kruh a člověk se z něho dost těžko dostává. Snad opravdu jenom chovat se tak, aby měl člověk svědomí čisté. Ale v každém případě obrana proti pomluvě je složitá. Je možné se bránit soudně, ale to je podle mého názoru neúčinné. Já jsem měla milou sousedku, decentní dámu. Potom ji dcery prodaly barák a přestěhovaly ji do vedlejšího města do bytu. A to byl konec. Neustále se vracela k nám, po mně chtěla, abych ji pomáhala proti dcerám. Bylo to šílené. To už potom byla nemoc a vlastně psychická záležitost. Dokonce to došlo tak daleko, že obviňovala dcery, že ji kradou peníze a podobné věci. Není to u Vaší matky také psychická záležitost? Jinak si to nedovedu představit. Zkuste s matkou promluvit, tedy resp. domluvit ji. A hlavně ji požádejte o vysvětlení, co ji k tomu vede, takto ubližovat vlastní dceři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]