Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně zvolená barva spárovačky

Od: dako® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, nechala jsem si udělat do kuchyně dlažbu a vybrala jsem si světlé spáry, moc se mi to líbilo. Dnes už vidím, jakou chybu jsem udělala, drží se na některých místech špína, která nejde vyčistit, hlavně okolo kuchyňské linky a kde se nejvíce chodí. Přemýšlím, že bych si to nechala přespárovat. Jde to vůbec a jak? Díky za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nožíkem na odstraňování spár odstranit starou spárovací hmotu, koupit hmotu novou, s barvou, kterou chcete a přespárovat. Taky jsem to jednou dělal. Není to nic složitého. (Je to trošku mravenčí práce, ale vcelku to jde).

ar
hodnocení

3x

Na "vyškrábání" spár je ideální mašinka zvaná RENOVÁTOR. Je to jednoduché a frčí to. Zvládne to tím i dítě. Na foto je i "kotouček" určený právě na takovéto práce. Shodou okolností ho mají od 4.2. v Lídlu za 999Kč.

Vyrábí to spousta Fy ta na foto je jen ilustrativní. Sám jsem to nedávno dělal v koupelně a je s tím opravdu krásná práce. Hlavně to nepráší jako flexa.

Špatně zvolená barva spárovačky
ronyx*

Dovolil bych si jen upozornit, že mezi nástroji v LIDLu (ani v sadě, ani příslušenství strojku) není ten nástroj na obrázku, ale kruhový brusný kotouč. Kromě toho na tuhle brusku z LIDLu nejsou kompaktibilní nástroje s jinými výrobci strojku, snad kromě značky CEL (nezkoušel jsem to, info mám z netu).

ar

Protože se mi moc nezdálo, že by to nebylo kompatibilní, zašel jsem dnes do Lidlu, Bosch i Makita sedí, takže to je kompatibilní i z dalšíma výrobcema.

ronyx*

Tak mi to nedalo (minule, když měli tu akumultifunkci, sem si tu sadu z LIDLu na broušení koupil) a porovnal sem sadu, co mají teď a stou mojí koupenou a s mojí multifunkcí (koupenou, když ji LIDL měl úplně poprvé cca před 3 roky) a výsledek - moe multifunkce není kompaktibilní se sadou ani co jsme koupil minule ani se sadou, co mají v nabídce teď (ty sady jsou identické) - moje multifuknce má upínání systému CEL (šestihran 13mm) a středový středící kroužel 10mm, zatímco teď prodávané nástroje mají otvor průměr 12mm + perforaci Bosch, takže tyto nástroje nejde na mé multifunkci vystředit a pevně upnout.
Jak už sem psal výše, dočetl jsem se na netu v jiné poradně, že pomoci by měl redukční adaptér /... (vpravo dole na stránce). Vzhledem k tomu, že stejně potřebuju u nich objednat jeden z nástrojů na broušení, koupím asi i tento adaptér a vyzkouším kompaktibilitu tak, protože jinak bych mohl již zakoupenou sadu z LIDLu vyhodit.

jabraka*
hodnocení

2x

Existují speciální "tužky",kterými se dají spáry přebarvit,případně špinavé opravit.Hledej na webu,nebo v lídlu.

JABRAKA

Pane Jabrako, o tom jsem nikdy neslyšel, nevíte náhodou, zda s tím lze přemalovat i silikon?

ar

Ta korekční fixa vypadá takhle (foto) Je tam 7ml barvy,podle "smradu" je to nějaký akrylát, což je dobrá barva.Bohužel ten hrot se rychle roztřepí a pak je potřeba dát jiný,protože ten původní je jak koště. Na nějakou drobnější opravu je to dobré,ale na větší plochy namyslitelné. Bílá je potřeba dělat 2x nějaká bahama třeba jen jednou,ale záleží jak jsou spáry špinavé. Ten hrot mi vydržel na tři obkladačky 20x25 cm (dokola) a pak byl na vyhození. Při předsatvě kolik jich budu potřebovat a jak to dlouho budu dělat, jsem vzal renovátor a za víkend bylo hotovo i s vyspárováním (koupelna 4x4m).

Jak jsem psal na nějaké drobné opravy, nebo pod linkou v kuchyni šikovné. Silikon nenatřete ničím.

Špatně zvolená barva spárovačky #2

Tak děkuji za vysvětlení. Je tedy mnohem lepší vyrýpnout spáry a přespárovat klasicky.

hodnocení

0x

Nejlepší je obšem sbíjecí kladivo a celou dlažbu odstranit a pak udělat vše nanovo!Nebo,ale nesmí se ani trošku zatřást ruka!,rozbrus s diamantem a spary vyřezat a nivě zaspárovat!

janka68
hodnocení

0x

Hlavně, pokud budete přespárovávat, tak neudělejte chybu opačným extrémem - nedávejte příliš tmavou spárovačku. Tu jsme použili jednou v obytné místnosti, a bylo to příšerné - byly na ní pořád vidět všechny světlé skvrny a šmouhy. Za mne nejlepší je zlatý střed - ani tmavá ani světlá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]