Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejlíp zažádat o změnu územního plánu?

Od: maxicek* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, stal jsem se vlastníkem pozemků které jsou vedeny jako trvalý travní porost a chtěl jsem si na na tomto pozemku vystavět vlastní rodinný dům, bohužel jsem dostal zamítavé stanovisko z útvaru územního plánování magistrátu města s odůvodněním že tento pozemek nespadá do plánu územního rozvoje jako stavební. Zdá se mi to nenormální už vzhledem k tomu že hranice pozemku je zasíťovaná, vede k ní nová asfaltová komunikace a jedná se o velmi lukrativní a atraktivní pozemek na klidném místě s výhledem na celé město. Navíc se hovoří o tom že město má zájem na odkup těchto pozemků neboť chce v těchto místech vybudovat tzv. satelitní městečko, takže je mi jasné proč je takový problém se změnou dosavadního účelu užívání, trvalý travní porost je jinak ceněn nežli stavební pozemek. Jak vyzrát na úředníka a zároveň splnit literu zákona?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jo tohle jsem absolvoval před třema rokama,a dodnes máme trávu...*plac*,ať jsem dělal co jsem dělal a to byla i tlačenka-máme pořád pole...*zed*.

jarmik*
hodnocení

0x

Pokud to není úplně malá vesnice, tak jednotlivý člověk má většinou šanci na změnu UP jedině, když se sveze na změně, kterou už protlačuje nějaký developer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]