Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych se s vámi poradit o ventilátorech do koupelny. Používáte s časovým spínačem nebo s čidlem vlhkosti? S druhou variantou jsem se dosud nesetkal a nemám s ní zkušenosti. Taky mě napadlo, že si napustím vanu, čidlo následně rozpozná, že je vyšší vlhkost a při koupeli tak zrovna namísto klidu uslyším hučení ventilátoru. Jaké jsou vaše zkušenosti a co je podle vás lepší?
Popřípadě, odvětráváte koupelnu ještě nějak jinak (nemáte-li v ní okno)? Ventilátor mám sice možnost zapojit, ale pouze do vyvložkovaného komína. Pod otvorem do komína jsou dvířka za nimiž je nádobka na odkapávající kondenzát. V koupelně byl totiž dříve plynový kotel. Vytápíme jinak, takže bychom komín mohli využít, ale obávám se, že z odvětrávání koupelny ventilátorem by se kondenzátu shromažďovalo mnohem víc a pokud bychom zapomněli nádobku vylít, byl by problém.
urcite s cidlem vlhkosti sam ho mam a je to nejlepsi co mohu doporucit sepne se na pozadovanou nastavitelnou vlhkost a to same se vypne sice je jednou tolik drasi nez klasicky s dobehem ale vysledky jsou zarucene.
A máte možnost ventilátor nějak deaktivovat nebo ho máte zapojený natvrdo a zapíná/vypíná se jen na základě toho čidla vlhkosti?
zapina se na na zaklade vlhkostiVentilátor tedy funguje tak, že se při zvýšené vlhkosti sám spustí a běží dle nastaveného časového intervalu, nebo jej lze samostatným tlačítkem nebo připojením na osvětlení libovolně spouštět,
Pokud k ventilátoru vedou pouze 2 vodiče, ventilátor funguje tak, že jakmile v místnosti stoupne vlhkost nad Vámi nastavenou hodnotu, tak se ventilátor sám spustí a běží tak dlouho jaká doba je nastavená na časovém spínači. Po uplynutí nastvené doby se ventilátor sám vypne a pokud je vlhkost stále vysoká, tak se celý cyklus opět opakuje. Při tomto zapojení nemáte, ale možnost ventilátor samostatně zapnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.