Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak provést zateplení staré střechy

Od: zepe* odpovědí: 8 změna:

Zdravím potřebujeme zateplit střechu v podkroví.chtěli by sme tam dát palubky takže potřebujeme dřevěný rošt.Bylo my doporučeno izolace v tl:25-30cm.Doporučena také reflexní parotěsná zábrana.se vzduchovou mezerou.

Teď je problém jaký postup a jak udělat ten rošt aby se tam nacpala izolace 25- 30cm a parozábrana když krokve sou jen 14cm

Asi by se měla také odvětrat to jsem myslel ze na krokve těsně u bednění dám střešní latě a na ně dám střešní folii aby vata nebyla ve styku na bednění nebo to nevadí?

Za každou radu děkuji za odbornou se klaním :) kdyby měl někdo fotoči jiné nárkesy nepohrdnu

Foto není origo je z netu ale je to stejné

Jak provést zateplení staré střechy

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Potrebujete krokve adstavit, aby se udelala mezera na vatu. Mezi podbitim a vatou by mela byt mezera cca 3 cm. Idealne toho dosahnete tak, kdyz mezinkrokve v te vysce natahnete kralici pletivo. Pri davaninvaty se o to opre a nebude mit tendenci slehavat. No, pak nadstavit krokve, rost s parozabranou, dalsi rost a palubky. Vecer treba najdu nejake foto.
zepe*
hodnocení

jj díky počkam na ty fotky jde mi o to nastavení krokve na ty sílu izolace

doplněno 31.01.16 11:14:

Tak sem našel krásnou ukázku na netu prodloužení krokve :)

Jak provést zateplení staré střechy #2
paw*
Jojo, tu jsem chtel vlozit, ale zapomel sem.

Když vidím těch 50 cm vaty, je mi do pláče - já se snažil o nízkoenergetický až pasivní dům a ti ingenéři mi tam napočítali 25cm vaty jako dostačující... Já nechal dát firmou dalších 3-5 cm do kříže... Po dvou letech bydlení jsem zjistil, že tam mohlo bez potíží být 40 cm a neprodělal bych... *bum*Ale co si od nich dnes vezmu, že?

I můj poslední pláč k těm dveřím byla krutá pravda, že 20 let praxe v oboru neznamená kvalitní provedení ... bohužel.

hodnocení

0x

co je nad tím podbitím? nad izolací musí zůstat dostatečná mezera, která musí být dobře provětraná (dole u okapu a u hřebene).

repkin*
Nad podbitim bude ipa a krytina (ja mam plech)
paw*
Elise tam bude terpapir, ale nic to nemeni na tom odvetrani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]