Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám lyže ve vaku Atomic, který je na zip. Asi 4 roky jsem ho neotevírala a byl celou dobu zapnutý (oba dva jezdci na jedné straně) a nejde rozepnout. Ty jezdce byly takové bílé, zřejmě tam nastala nějaká chemická reakce. Včera jsem zkoušela postupně: nakapat okolo jezdce olej, nakapat citron a ocet (kdyby to bylo kvůli vodnímu kameni) a potřít jelením lojem. Urvala jsem na jednom jezdci to držadlo, řízla jsem se do ruky, když jsem se snažila odstranit bílý nános na začátku jezdce a toho vztekání! A žádný výsledek, zip se prostě nehne. Máte někdo nějaký nápad?
Ještě chci doplnit, že ten zip vypadá moc dobře, nemá žádnou vadu, prostě jsou na štíru ty jezdce. Zip je umělohmotný, takový ten kroucený, ne jednotlivé zoubky.
Zasáhla dcera, vyšťárala bílé "něco" jehlou zpod jezdce a už se podařilo rozjezdit. Škoda, že jsem to na ní nenechala od začátku, nemusela jsem mít jeden jezdec bez toho držadla. U druhého jezdce použila stejný postup a už jezdí oba jako za mlada. Docela by mě zajímalo, co to tam vzniklo za humus.
Tady je vidět, že všechny zipy by se měly občas projet a nenechat to takhle zarůst.
my vždy mazaly mýdlem ale ne tekutým, to tehdy ještě nebývalo- ale nejspíš bych odrbala to bílé - najakým drátěným kartáčkem a pak tím mýdlem potřela -jistě to pujde
Připoměli mě to moji krabici s náhradními podpadky ma boty. Po několika letech otevřu krabici ve které mám sáčky s náhradními podpadky a některé mají nějakou plíseň či co. Jsou pokryté bíle, nejde to odstranit. Tak jsem je vyhodila. Ale nákaza v krabici zůstala, do roka byly bílé i ty zbývající. Prostě nějaká houba nebo plíseň co se živí i něčím tak nepoživatelným, jako jsou podpadky z umělé hmoty. Připomělo mi to závěr filmu Válka světů. Mimozemšťany také zahubily viry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.