Nejste přihlášen/a.
No přesně, jak píší ostatní, je to zřejmě příkon, tak to budou 2kWh, výkon je o něco nížší (teoreticky), ztráty při přeměně energie elektrické na tepelnou jsou takřka zanedbatelné, tedy výkon (tepelný) taky 2kWh. Cenově bych to odhadl na 1,90Kč až 5,00Kč za tu hodinu provozu na plný výkon. Záleží na tom, jakou máte distribuční sazbu a dodavatele elektriky.
cca. 2kWh - průměrná cena elektřiny je 3,7Kč/1kWh - tedy za hodinu tento přímotop spotřebuje 7,4Kč.
Pokud by vás to zajímalo více lze si zakoupit "Wattmetr" do zásuvky - měřič spotřebované elektrické energie, hodně jich umí přepočítat spotřebu rovnou na sumu. Takže třeba uvidíte kolik energie spotřeboval za týden,měsíc,rok a kolik vás to stálo. stojí od 200Kč.
akorat az se v tom vybije baterie (rok) muzete to vyhodit mam 2 meraky, jeden svuj a jeden zdedeny, oba jsou mrtve
Jinak pro pritapeni to staci miz zapnute jen na 1000W, mnohem mene zere olejovy radiator, ale pocitova teplota je lepsi z fukaru
z Tesca za 299Kč uplně obyčejný, ze zadu kryt se šroubkem 3x knoflíková baterka.
Já osobně jsem ještě neviděl měřící přístroj, u kterého by nešla vyměnit baterie. (kromě různých veitnamských napodobenin)
Možná, že to nesouvisí s vaší otázkou, ale nedávno jste dávala otázku, že vám topí jen vrchní půlka radiátoru. Dnes mi dcera vyprávěla o stejném problému, který řešila tak, že zašla do nejhornějšího patra domu a požádala, aby si topení odvzdušnili. Topit radiátor začal hřát celý téměř okamžitě.
Vůbec se nedoporučuje delší zátěž zásuvky výkonem 2000 W. Při dlouhodobější zátěži můžete zásuvku vypál z důvodu zvýšeného přechodového odporu.
Poznáte to tak, že např. po 30 min. plného výkonu vypnete topidlo, ihned vytáhnete vidlici ze zásuvky a opatrně dlaní zkusíte teplotu obou vyčnívajících tyčinek ve vidlici. Když má zásuvka zhoršený mechanický kontakt neboli zvýšený přechodový odpor, obě tyčky jsou horké až nebezpečně horké. Stačí sice tyto tyčky namazat např. olejem, několikrát vidlici zasunout a vysunout a budou pak podstatně chladnější. Pořád ale platí nezatěžovat dlouhodobě naplno. Hodně domů takto vyhořelo !
Máme doma dvoje kamínka. Jedny mají jen zapínání na 2000W, druhé mají dva vypínače - 750W a 1250W. Ty druhé k mému překvapení hřejí víc, čím to je netuším. Jinak mají termostat, takže netopí neustále, takže ta spotřeba by jistě nebyla tak vysoká.
Hoste, to jsi na omylu. Spotřeba je hodně vysoká. Jestli si vzpomeneš, až příjde vyúčtování, tak sečti zálohy a doplatky a napiš!
Já se obávám, že jsem byl špatně pochopen. Nebylo to myšleno tak, že spotřeba by nebyla vyskoká, jako že to nebude stát moc peněz za topnou sezonu, ale reagoval jsem na to, že by se to mělo počítat - dám kamínka 2kw, tak to za hodinu vezme 2 kw.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.