Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám doma problém že mi hrozně slabě teče voda hlavně teplá, studená bych řekl že normálně. Nedá se vůbec osprchovat teče jen malej čurek vody. Když pustím studenou tak teče celkem dobře ale v porovnání jinde taky míň, a když otočím na teplou skoro to přestane téct. Od studny do nádoby je vše nové, pak to jde do domu ve staré železné trubce. Tlak na nádobě je na 2.5 MPa, ještě jsem ji dofukoval. Takže jediné co mě napadá je že ta stará trubka je dost zarezlá, nebo je možné že na to má vliv bojler? Má už letos 17 let, je kombinovaný a když se třeba napouští vana teplou tak někdy to plive rezavou vodu. Dík za případné rady.
Tak může to být cokoliv-baterie(sítka),zanešené btrubky,poj.ventil ale asi opravdu ten bojler jestli je 17 roků starý a nebyl čistěn tak to bude ve vnitř pěkná hrouda kamene
Zdravím , záleží na tom , jak se chovají ostatní baterky. jestli všude teče málo , tak je to s největší pravděpodobností u toho bojleru . Pokud je to pouze baterka u té vany , tak buď máte za baterkou sítko s těsněním a to může být zanešené a nebo potom přívodní trubka. Většinou to bývá to poslední kolínko těsně za baterkou.
Pokud teče slabě jak studená tak teplá v porovnání s ostatníma baterkama bývá zanesený perlátor. Hodně zdaru a držím palce ať to nejsou trubky.
Pokud to bude na nový bojler , tak jedině Dražice.
No ta teplá všude teče málo právě, baterku sem měl ven a byla komplet čistá až jsem se divil. Co je to perlátor? To slyším poprvé. Do těch trubek se mi moc nechce nechávám to jako poslední možnost...bojler Dražice je samozřejmost, ten 17 let starý co mám teď je taky Dražice.
Zdravím , já bych postupoval tak , že bych odpojil teplou vodu od bojleru a vyzkoušel průtok . Pak bych pro jistotu na teplou trubku napojil studenou a prozkoušel trubky a baterky jak se budou chovat. Pokud to bude ucpaný v bojleru , tak bych ještě pro jistotu odpojil studenou od bojleru a také ji odzkoušel. Správně by jste měl mít na bojleru vypouštěcí ventil , který by měl být mezi pojišťovákem a bojlerem. Na něm by jste mohl poznat , jestli nemáte ucpaný pojišťovák. Ale chápu že je to 17 let a pokud se s tím nehýbe , tak ...
Perlátor je sítko na konci ramínka. Ale to by měla teplá i studená stejně špatný tlak ...i když tlak teplé může být částečně ovlivněn bojlerem. Každopádně bych ho vyčistil . např. vyvařil v octu.
nejjednodušší je odmontovat přívod k baterii a po otevření přívodu od bojleru porovnat průtok. Jestliže bude zhruba odpovídající, může být zanesená samotná baterie v cestě horké vody. Vodní kámen jde opatrně odstranit kyselinou sírovou. Solnou také a ta zlikviduje chrom !
Jestliže je průtok slabý i bez baterie, pak je zanesená cesta horké vody vodním kamenem. Tu jde snadno vyčistit odpojením přívodu studené vody, na výstupu jako horké vody napojit hadici zvednutou do výšky a naléváním kyseliny solné tak, aby vytékala v opačném směru do zachycujícího kbelíku. Stačí asi litr ale to je opravdu nouzovka. Bojler by po těch letech byl už na výměnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.