Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka - špatně myje sklo

Od: mycek odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

máme zánovní myčku BOSCH a už od novoty nám neumyje skoro žádní sklo, aby na něm nezůstaly jakoby zaschlé zbytky jídla. Jsou to takové malé tečky a malé nečistoty, které jsou ale takovým způsobem zapečené, že některé se nesmyjí ani když je do myčky dáme 3x po sobě.

Dělá nám to z 90% na sklech, na hrnkách taky, ale to se stává občas a dá se to vydržet, ale sklo je hrůza.

Používáme především kapsle JAR, ale zkoušeli jsme další 2 konkurenční přípravky a nepomohlo to.

Přitom myčky BOSCH jsou dobré, nevíme si rady, dkěuji za rady!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když jste myčku instalovali, dělal to odborník, nebo sami? Přesně tuto zkušenost jsem totiž měla také a bylo to špatným seřízením tvrdosti vody a myčky. Zavolala jsem technika, myčka byla ještě v záruce a ten ji seřídil a bylo po problému. Sklenice mám opravdu lesklé a bez bílého matného povlaku. Také používám Jarové "bochánky" a střídám s tabletami. Výsledek je stejný, ale někdy koupím v akci to, nebo to druhé. :) Zkuste to seřízení tvrdosti vody.

zelda

Teď jsem to chtěl napsat - seřizovali jste nastavení tvrdosti vody? My k tomu měli od výrobce testovací proužek. Pro začátek bych ještě zkusil koupit sůl-gel(prášek)-leštidlo zvlášť - servis-man říkal, že je to lepší a zdá se mi, že na tom něco je. V naší myčce jde také nastavit, kolik leštidla dávkuje...

hodnocení

2x

mycek, ze zkušenosti manželky.

Je to jen druhem skla. Vysřídala mnoho značek tablet i prášků, různé lesky, dokonce máme i více myček.

Stejné sklo je v obou myčkách matné.

doplněno 28.01.16 14:03:

Omlouvám se, nevím co je kvalitní sklo, dražší nekupujeme.

mycek
hodnocení

A drahší nebo kvalitnější sklo to nedělá?

sanyo*
hodnocení

0x

Podle mého soudu někde bude u vás v něčem ( asi myčce) nějaká chyba, pohledem na hodnocení vaší značky jsem nezaznamenal špatná hodnocení tablet..., také máme Bosch a myslím, že nemusíme ani používat sůl, když manželka ji zpravidla používá - vše klape denně již asi 9 let..

Ale pro začátek napište, jaký používáte program..., ohledně teploty vody a délky mytí.., trošku popisu neuškodí.. a také předpokládám, že jídlo není na nádobí velmi zaschlé...

hodnocení

0x

Není to tzv. koroze skla? Koukněte se na netu na obrázky. Pomůže jen vyměnit nádobí a používat jiný typ skla.

dam®
hodnocení

0x

To si opravdu myslíte, že vaše myčka umí leštit sklenice? Buďte klidná. takový přípravek neexistuje ani kdy jste měla křišťálovější vodu a chtěla použít ten nej max přípravek. To není váš omyl, jen reklama si hraje se zákazníkem. Ostatně můžete vzít vámi umytou sklenici, po smočení pod vodovodním kohoutkem ji položte a za chvíli zjistíte, že na ni jsou obdobné flíčky jako na sklenici z myčky.

hahanaj*
hodnocení

0x

Dáváte leštidlo?A pokud máte sklo z Ikeii tak to je normální... kupte si lepší sklo

mycek
hodnocení

Děkuji za odpověďi, jedno po druhém.

1. Koroze skla to není, to udělalo pár sklenek a letěly do koše, to bylo jasné, že už se nezpraví

2. Zaschlé jídlo tam nedáváme, někdy možná jako každý asi, ale není to pravidlo. Ovšem zaschlé jídlo je na na talířích maximálně, ne nas sklenkách a spolu to nemícháme, sklo ukládáme nahoru tak, jak se má

3. O tabletách to není, protože vyzkoušeny byly 3-4 značký, nejvíc se osvědčli JAR ale i ostatní byly srovnatelné, takže bych dal cokoliv

4. Samozřejmností je sůl v myčce i leštidlo. vyčištěný filtr atd.

Nejvíce se mi zdá pravděpodobné, jak psal(a) poslední přispívající, že je špatné sklo z IKEA. Opravdu máme sklo alá IKEA, TESCO atd, myslíte, že když koupíme nějaké drahé sklenky cca 50Kč za kus, že to bude lepší nebo budou peníze vyhozené?

Protože občas to udělá i na hrnkách z porcelánu:(

slzicka*
28.01.16 20:18
hodnocení

0x

Uber sůl.

mycek
hodnocení

Skvělý nápad s tou tvrdostí vody! Protože my ji máme nastavenou na průměrnou hodnotu, ale vodu máme vynikající, absolutně měkkou, takže to bude chtít asi upravit.

vyzkouším a dám vedět :) Díky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]