Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer, jiz jsem tady polozila pred nedavnem dotaz ohledne tepelnych mostu. Poslechla jsem rady a zaridila odborny posudek, ktery mluvi v muj prospech. Skutecne se jedna o velke mnozstvi tepelnych mostu v jedne mistnosti. Zed promrza. Pri venkovni teplote 0, byla zjistena teplota zdi uvnitr bytu pouhych 2,4 stupne. Pri -10 je to o 5 stupnu mene. Vlhkost v mem byte je v poradku. Mam na to doklad, razitko firmy, CD s vypoctem, fotkami atd. Take mi bylo doporuceno, ze mohu zadat zpetne az pul roku slevu na zakladnim najmu a pote ji zadat az do opravy, kterou musi zajistit vybor bytoveho druzstva.
Otazka zni, zda nevite nekdo na koho se obratit, kdo slevu vypocita, nebo je to na mem uvazeni? Nebo jakym zpusobem , napr. nejaky vzorec na vypocet? Dekuji za radu.
Polovinu necekam, ale vzhledem k tomu, ze se problem resi 3 roky a neustale se vymysleji duvody proc to nejde a veskere podkady, doporuceni, firmy (vcetne remeslniku) a posudky jsem shanela ja jen proto, ze predseda je neverici Tomas, tak uz si to libit nedam. V poradku, napisi tam ze slevu necham na zvazeni vyboru a na dohode a odsouhlaseni na clenske schuzi.
Jedná se o jeden pokoj ve vícepokojovém bytě...a co další byty, kolik jich je v celém baráku, jsou v pořádku? A teď ke slevě...je to opravdu na dohodě...jako bydlící v družstevním bytě neplatíte klasické nájemné, ale měsíčně platíte zálohy za služby (topení, TUV - pokud neohříváte vodu přímo v bytě např. plynem, osvětlení spol. prostor, příp. náklady na provoz výtahu...správu,...atd..) a další je částka do FO, ta se odvíjí od plochy bytu, např.50,-Kč/m2 a jednou za rok je vyúčtování. Takže vaše případná sleva by mohla být snad hrazena jedině z FO; ale jsou to peníze všech bydlících (většinou v jenom baráku), určeny na opravy společných částí domu; družstvo jako takové nehospodaří se ziskem ...jak máte takové případy řešeny ve stanovách? Holt je to družstevní vlastnicví...bydlel jsem tam taky nějakou desítku let, pracoval v samosprávě, slevy byly řešeny vyjímečně a to při necelých pěti tisících družstevních bytech, teď už deset let SVJ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.