Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukotvení závitové tyče

Od: mata2 odpovědí: 13 změna:
Ahoj, potřebuji ukotvit závitovou tyč M8 v duté cihle. Standardně se to dělá chemickou kotvou. Můžu to udělat klasickou zdící maltou namìchanou řídce, aby šla zvrchu navrtaným otvorem přes trychtýř nalít do cihly? Cihlu bych chtěl tímto zpevnit a zároveň ukotvit tu tyč. Nemůže se ale stát, že by pak tyč začala korodovat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

2x

Žádný zákon ani norma tvůj postup nezakazuje, nenechej se odradit. Pokud tam nebudeš věšet 300l bojler ale jen např. poličku na klobouky, klidně to tak udělej. Na tyč do cihly ale proti vytažení alespoň našroubuj matici nebo ještě lépe s šišatou podložkou proti protočení, malta přece jen neztvrdne tak, jako chemie. Ještě před padesáti lety se na vše zavěšované takhle podobně zazdívaly špalíky a nevím o tom, že by se kvůli tomu někde bortily zdi.

No nezdá se mi že takto před lety se upevňoval 200 l bojler na vruty.
To se musela asi zazdít konzole...

kotva*
hodnocení

1x

Já se divím,že se vzrušujete.Taky sem kdysi potřeboval něco ukotvit a kotva se zdála drahá. Tak sem experimetoval se závitovkou,nakoupil a testoval a nakonec stejně dal kotvu. Jen to místo 300Kč stálo celkem 1000Kč. Z lidské blbosti je ekonomika živa...

daniel*

Přesně o tom je řeč.

hodnocení

0x

nezkoroduje, ale jestli bude dostatečně držet... záleží na typu cihle - není možné provrtat zkrz? Co to bude držet?

figurek*
hodnocení

0x

potopenou část tyčky byste měl nejdříve natřít a místo malty použít cement.

daniel*
hodnocení

0x

Proč to neuděláte standartně tou chemickou kotvou, proč to dělat jednoduše když ono to jde i složitě že *smich*

mata2
hodnocení

Protože chemická kotva stojí 300 a je k ní ještě poťřeba výtlačná pistole. Zatímco maltu i cement mám doma, chytráku!

Tak chytráku -na to co myslíš je chemická kotva s dutinkou přímo určená -pokud to chceš udělat jak popisuješ-není to nemožné ale,je tam to ale! Přímo jak to popisuješ tak to nepůjde-musíš vysekat kus zdi a pak zavitovku normálně zazdít-ala pak opět závitovka nebude držet jako v kotvě!Na toto bys ji musel konec rozříznout a udělyt z tyče Y které zazdíš nebo trochu konec co bude ve zdi pozohýbat!

To Figurek-proč natřít-sdělte byť jen jeden důvod!

daniel*

já nehcápu proč dělat toto když pro chemickou kotvu není jediný opravdový důvod proč ji nepoužít - nikdo mě nepřesvědčí že řešení vysekat zeď, zazdít, řezat a ohýbat závitovou tyč je řešení levnější a jednoduší zvláště když je to řešení které je horší.

Kup chemickou kotvu - po použití dej na závit igelit a zašroubuj a můžeš použít později znova.

daniel*

tak záleží co na té závitové tyči bude, ovšem nejlevnějším a zároveň nejefektivnějším řešením je ta kotva, všechna ostatní amatérská a prozatimní řešení se časem stávají zdrojem problémů...

Chemickou kotvu ještě využijete, stojí od 200Kč to rozhodně není obrovská suma - vytlačovací pistole stojí 60Kč a vydrží vám roky a její použití je všestrané.

majsterjoe*

neptá se na názor ohledně chemické kotvy... v tomhle ho chápu. (ikdyž vlastně nechápu)

stirecek*
hodnocení

0x
Tak tam dej za desetikacku zarazeci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vytlačovací pistole

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]