Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu... Vlastním pozemky, které pronajímám zemědělskému družstvu. Z tohoto pronájmu mám příjem ve výši cca 9000 Kč ročně. Daň z nemovitosti podávat nemusím, je to tak? Ještě podotýkám, že tyto pozemky jsem zdědila v roce 2008. Chápu to správně tak, že pouze budu podávat daňové přiznání z příjmu, které je do 31. 3. 2016? A ještě dotaz - proč mi celkově daně i s tímto příjmem nemůže udělat zaměstnavatel a musím si to udělat sama? Děkuji za radu... Jana
Víte určitě,že daň z nemovitosti za vás platí ZD? Máte to ve smlouvě?
Zaměstnavatel vám daň. přiznání neudělá neboť vy vlastně i podnikáte (bez ŽO). Pronajímáte pozemky a to zaměstnavatele nezajímá.
Jej, tak to vůbec netuším Zjistím to ve smlouvě? Pokud to neplatěj oni, tak to bude asi problém, když to mám od roku 2008 a daň z nemovitosti bych podala až teď... Ani ten příjem jsem do daní nikdy nedávala, protože mi bylo řečeno, že do daní to dávám ve chvíli, kdy to mám fyzicky v ruce (nebo na účtě). Až loni mi bylo řečeno, že to je blbost, že do daní to musím dávat každý rok.
Poplatníkem daně z pozemku je nově pouze vlastník, nikoli uživatel.
My jsme po zdědění podávali nové přiznání k dani z nemovitosti. Proto se dost divím, že vy jste žádné daňové přiznání nedělala. Ta složenka vám přišla na vaše jméno? To pak by někdo musel provést změnu poplatníka. Jedině FÚ vám řekne, co je vše v dani započteno.
Aha... Ale když jsem zdědila byt, tak jsem taky nedělala žádné daňové přiznání a další rok mi prostě přišla složenka, abych FÚ zaplatila daň. Není možné, že v této dani (kterou každoročně platím) jsou i ty pozemky? Je to v jednom okrese...
Dojděte si na Fú a tam požádejte,aby Vám vytiskli za co platíte. Pracovnice jsou max vstřícné,aspoň u nás. Už tady bylo řečeno,že nově platíte za pozemky Vy jako majitelka. Pravda je ta, že v loňském roce sám od sebe FÚ kontroloval asi sjetiny z katastru,protože nás upomínal o daň za garáž na kterou jsem zapoměli (koupili v lednu a nemysleli na to 12 měsíců)
Děkuji, dnes tam zajdu a uvidím, jak pořídím. Je mi divný, že by za celých 8 let nikdo neřešil, že neplatím daň z nemovitosti. I když je mi jasný, že je to především moje starost...
Ale ten příjem z pronájmu stačí podat až do 31. 3. 2016, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.