Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli by mi někdo nemohl poradit. Koupili jsme dům a nemáme ještě podepsanou smlouvu s odběrem elektřiny. Předešlý majitel byl u Centropolu a mi jsme se rozhodli přejít k RWE jelikož již odebíráme elektřinu od něj. Přišla nám automaticky smlouva od Centropolu, kterou jsme ještě nepodepsali, ale v RWE nám bylo řečeno že k nim můžeme nastoupit až po třech měsících a smlouvu s Centropolem musíme sepsat pak nás teprve převedou.Nedá se tomuto zbytečnému kroku s Centropolem vyhnout?
To je nějaký hodně velký nesmysl. Přece nekupujete bydlení s elektroměrem a dodavatelem. Starý elektroměr někdo odmontuje a namontuje nový. Starý majitel dal výpověď, tedy i elektroměru a vy musíte sepsat novou smlouvu, s novým elektroměrem. Vy od nikoho neodcházíte. Odchází starý majitel. Nebo to vidím špatně?
No tam záleží na tom, co bývalý majitel provedl. Jestliže smlouvu u Centropolu k nějakému datu ukončil, pak Vy můžete uzavřít novou smlouvu od následujícího dne, s kým chcete (to vypadá, že bude Váš případ). Ale pozor, změna dodavatele nějaký ten den trvá, mívají na to deset dnů pro registraci u OTE a tak, je-li v odběrném místě elektroměr, musí být i dodavatel, není-li, jedná se o neoprávněný odběr.
Dobrý den, přesně takovou situaci jsem řešil. Ale pozor na předešlého majitele, měli jste si při koupi bytu, domu opsat konečný stav a nejlépe za přítomnosti stávajícío dodavatele. Já jsem byl v situaci, kdy minulý majitel byl u bohemia energy a stav co odečetl jejich zástupce se poté nezhodoval se stavem co odečetl zástupce centropolu (toho jsem zvolil já jako nový majitel). Protože elektromer byl napsaný na bývalého majitele, musel samozřejmě rozdíl zaplatit on, ale samozřejmě že se mu nechtělo Přechod k novému dodavateli proběhl během 14dnů k datumu co jsme se domluvili, samozřejmě až potom co byla změna majitele zapsaána v katastru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.