Nejste přihlášen/a.
Nevite nekdo, zda se da u elektricke zasuvky nekde koupit pouze ta viditelna cast? Potrebuji vymenit v byte, protoze uz vypadaji opravdu jete, ale pouze ta viditelna cast (kus plastu s jednim sroubkem). Nemuzu to nikde najit, vsude vidim akorat kompletni zasuvku. Diky.
Víte kolik je druhů designu?
ABB Klasik, Tango, Time, Element,...
Kupte celé a nebo je odmontujte a v umyvadle vydrbejte teplou vodou a kartáčkem. Dost pomůže žlutý CIF a jsou jako nové.
Tady uz CIF nepomuze, zkousel jsem to projet myckou a neni to dobre. Druhy je vice, ale myslel jsem, ze uchyceni (na ten sroubek) je vzdy stejne. Pokud bych je vymenil tedy vsechny (coz mam v planu) vypadalo by vse stejne. Nebo se pletu?
Kryty nepasují na různé strojky. Každé jsou jináč zapuštěné,budou utopené kolíky nebo zdířky,nebo naopak bude kryt moc navrchu.Mám vyzkoušené. Kupte celé zásuvky. Pokud vyměníte vše za nové,zase to bude pěkně vypadat.
unifikovaná je jen elektroinstalační krabice ve zdi či na omítce.
Stejné je jen provedení daného designu. Př.: ošoupaný klasik a nový klasik (zde je záměnost na 100%).
Měl by jste to měnit komplet. Pokud jsou kryty kentus, tak uvnitř budou kontakty v horším stavu. Přechoďák z oxidace dokáže zásuvku vypálit.
Nejhorší je, když lidi sundají kryty a pokoj vymalují. Přitom zaserou barvou vnitřky zásuvek a dráty. Pak hrozí i nebezpečí požáru za pár let.
Otázkou je, proč jsou kryty na výměnu. To je chytáte špinavou rukou a nebo do nich utíráte zbytky jídla? Promiňte, ale když CIF nepomohl, tak je to na výměnu kompletu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.