Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, já bych se rozhodoval podle současné hloubky obv. stěn. Pokud je již dostatečná, tak bych spíše investoval do dobrých oken. Zdravím!
doplněno 08.02.16 09:45:Dovolím si mírně nesouhlasit s kolegou (opravdu pouze mírně). Možná není vlhké zdivo do hloubky, ale vodu Vám do fasády táhne jen podezdívka a povrchově. Snad vyřešit podezdívku za použití odvětrávaných desek Cetris a vlhkost už do fasády nad podezdívkou "nedoleze". Jenže, to vidíte jen Vy a nejde to určit od klávesnice.
remku,
dýchání je mnohokrát vyvrácený mýtus. To že dal někdo 50mm izolace zevnitř nadělal více problémů. Ale to je na jiný článek.
Sdělte, zdali má barák hydroizolaci, pokud ne, musí být jedině odvětrávaní fasáda..
Remku,
... ukazuje na fadade sul sanitr... nejdříve odtranit příčinu a pak opravit následek.
Já bych tipnul na 85%, vlhké zdivo, na povrchu slabě oschlé..
Izolace 50-80 zvenku a nechat to vnitřní je hrubá chyba. Určitě vnitřní zateplení vyházet a zvenku 15 - 20 cm, jestli vata nebo polystyren je celkem jedno... Okna posunout na vnější hranu zdi - uvnitř bude široký parapet a venku těch 20 cm (praktičtější, okno nevypadá jako střílna a odpadnou tepelné mosty).
Vlhkost - buď podříznout, nebo by mohl stačit odvětrávaný kolektor podél základů (pod zemí - odvětrávaná maezera podél základů).
Hlavní průšvih je to vnitřní zateplení - zdivo zvenku promrzá a výrazně se snižuje jeho životnost.
Dobře zateplený kamenný barák je výborná věc - velká tepelná setrvačnost, v zimě drží teplo, v léte v něm není horko. Rozhodně to není studený hrad jako kámen bez zateplení (pokud to je trvale vytápěné a drží se stálá teplota - dva dny trvá než se zdivo ohřeje a pak se teplota udržuje podle tepelných ztrát - s dobrou izolací jsou malé, bez izolace velké...)
Kámen bez izolace = chladná zeď (hrad), kámen s vnější izolací = teplá zeď. To je zásadní rozdíl...
Nenapsal jste, jak dlouho používáte váš způsob zateplení zevnitř a jestli se to projevuje plísněmi atd. jestli to nic pozorovatelného nedělá, proč by jste to měl ničit? Jestli to dobře chápu, máte obvodové zdi, pak zateplení jako mezivrstvu a pak opět vnitřní zeď. V tom případě by se vám vnější zateplení neprojevilo ani při 2 metrové polystyrénové stěně.
Neděláte vůbec nic, jen v rohu je plíseň...
a víte co je za tím polyšem?
Proč to dělá plíseň..
Vaše zateplení přirovnám na oděv, jedete v zimě na hory, ale jen ve flanelové košili. Je Vám zima, tak přidáte pod košili tílko. Pomůže to, ale jen minimálně..
Sice nesouhlasím s Jendou 2, ohledně dodatečného zateplení, ale to nevadí..
Plíseň dole v rohu nemá se zateplením nic společného. Zeď nasává vlhkost a nasávat bude i při vnějším zateplení. Tepelná vodivost kamene byla slušně přerušena izolací, vnitřní cihlová zeď se zase vypořádává se vzdušnou vlhkostí, tak už jen pořešit vodu ze základů. Jinak při takto upravených zdech nebude už vnější zateplení opravdu hrát významnou roli a vložená investice by se mohla jevit jako zbytečná. histerie kolem zateplování je hodně podpořená obchodními zájmy výrobců izolací. Můj dům nemá žádnou izolaci, jen plastová okna a např.plechový radiátor o délce 1800 mm a vstupní teplotě 36°C ohřeje místnost při +3°C na 21°C při ploše 21m2 (objem 52m3). To má místnost 2m plastové okno.
To mi vychází tepelný výkon radiátoru při uvedené teplotě 605W.
Ahoj.
Já bych se zeptal, co to znamená obezděno cihlou? To jako na štorc? Na 15, či na 30? Toho blba, co tohle provedl, by měli čerti po poli honit. Akumulace tepla nic moc. Jako zevnitř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.