Jaké brambory dát do polévky?

Od: Datum: 23.01.16 18:25 odpovědí: 18 změna: 25.01.16 18:32

Dobrý večer, potřebuju poradit, dělám brokolicovou polévku, brambory tam můžu pokrájet syrové? nebo nejdříve uvařit? :D děkuji, opravdu nevím


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 23.01.16 18:30
avatar

No jestli ty brambory budete ještě vařit, tak syrové

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.01.16 18:31
avatar

Vždyť se uvaří v polévce. Nikdy jsem brambory do ničeho nevařil zvlášť. Pokud nechci polévku vařit dlouho, tak brambory nakrájím na menší kousky.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: lazar54
Datum: 23.01.16 18:37

Děkuju, měl jsem právě dilema, jestli se syrové stihnout uvařit a jestli uvařené naopak nerozvařím, budu ji dělat asi 30 minut, tak to by se mělo pod poklicí uvařit, díky, chtěl jsem si být jistý

Datum: 23.01.16 18:41
avatar
Pokud nevarite v papinaku, tak vhodte brokolici o 3 minuty pozdeji.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.01.16 19:06
avatar

nahodou se ptate dobre ;) treba do zelnacky je musite uvarit na kosticky bokem, protoze v kysele polevce ztvrdnou a nechteji se uvarit... U brokolicove to je fuk, jestli chcete, aby brokolice drzela vic pohromade, tak ji tam nasypte trochu pozdeji, jinak to tam naflakejte vsechno najednou :) Jinak brokolicova je lepsi kdyz tam hodite i kousek spenatu, treba jak jsou takove ty mrazene spenatove hrudky :)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.01.16 19:10

Brokolice, brrrr..*fn* Doufám, že tu polévku nebudete někomu nutit. *smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.01.16 19:39
avatar

Tomku proč brokolice brrr? Osobně jsem spíš masomil ,ale pokud by Vám moje udělal brokolici-olizoval byste se i za ušima!

Ohodnoceno: 1x
 
Od: brne
Datum: 24.01.16 15:51

Souhlas, brokolici nebrat! *blee*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.01.16 19:17
avatar

Brokolice je uvařená za pár minut. Není třeba a hlavně to není dobře ji vařit dlouho. Brambory se vaří déle, i když budou pokrájené. Takže začít bramborama, udělat základ polévky a rozebranou brokolici přihodit a už jenom povařit. Ale ten košťál, tu tuhou část brokolice nožičku, nevím jak bych to napsala, tu můžete oloupat, pokrájet a vařit déle, spolu s bramborama. Když se brokolice vaří dlouho, tak ztratí barvu. Zhnědne a její chuť se vytratí. A vitamínech už ani nemluvím. Ty se varem také ztrácí, proto se má vařit co nejkratší dobu.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 23.01.16 20:00
avatar

A proč dáváte do brokolicové polévky brambory? Brambory patří do bramboračky. Ty brambory změní chuť, už tak nevýrazné brokolice.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.01.16 20:16
avatar

Souhlasím se suzymon, dlouhým vařením je z brokolice pouhá pochutina. Já třeba brambory do brokolicové polévky vůbec nedávám. Začnu cibulovou zásmažkou, pak rozředím, osolím, povařím. V jiném hrnci celou brokolici spařím( bez hlavního košťálu-ten použiji syrový nastrouhaný např.do nějaké pomazánky), šťouchadlem na brambory poctivě pomačkám a přidám do povařeného základu. Na závěr přidám prolisovaný česnek a majoránku.A je to;) Již nevařím.Stačí je nechat odležet před podáváním, v horké polévce.Majoránka totiž vařením hořkne a ztrácí výrazné aroma..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lazar54
Datum: 24.01.16 00:59

Děkuju všem za tipy, vařil jsem ji tady podle receptu


.

Nakonec byla dobrá, ze začátku trošku planá, ale nakonec špicovní.

Datum: 24.01.16 07:54
avatar

No dobře. Ale tady ta paní vůbec nevaří brokolicovou polévku, ale nějakou tamní zeleninovou polévku na způsob naší bramboračky. Tímto receptem bych se vůbec neřídila, protože tam narvala ještě tři kostky zeleninového bujonu, aby to mělo vůbec nějakou chuť. Nevím, proč tomu oni říkali polévka brokolicová, když tam bylo všechno, co jí zrovna padlo pod ruku. Že je recept na internetu, ještě neznamená, že je dobrý. Na internet si může své výtvory posílat kdo chce. A všiml jste si jaký měla v kuchyni bordel a tu houbičku na nádobí? Já bych se k ní najíst nešla. A ještě to nazvali "babiččino tajemství brokolicové polévky" . No nevím kde bylo skryté tajemství. Že by v těch bujonech?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lazar54
Datum: 24.01.16 12:31

I přes tu cibuli a celer, co tam byli navíc, byla polévka dobrá, ta brokolice tam byla chuťově nejvýraznější

 

Datum: 24.01.16 13:09
avatar

A ty brambory jste tam teda nedal? Já totiž polévky miluji a je to snad moje hlavní jídlo. Brokolicovou nevařím s ničím jiným, než čistou brokolici, někdy přidám trochu česneku, a koření dle chuti. Drcený kmín, nebo trochu zakysané smetany až ke konci vaření, protože chuť brokolice je opravdu nevýrazná. Vzdáleně se podobá chuti květáku, ale květák má chuť daleko intenzivnější i po uvaření.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lazar54
Datum: 24.01.16 14:52

Ano, i bramvory a i tak šlo poznat, že brokolice je hlavní složka, chutnala, česnek příště zkusím taky

Datum: 24.01.16 22:39
avatar

A nezapomeňte na krutony. Nakrájet na kostičky, posypat provensálským kořením, pokapat olivovým olejem a zapéct v troubě na pekáčku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.01.16 18:32
avatar

Je teda fakt, že ty brambory polévku zahustí, ale zkuste místo toho příště třeba udělat jíšku na másle a přidat do polévky jenom z brokolice, bez brambor. Alespoň budete moci posoudit, která Vám bude chutnat lépe. :)

Jo a ty krutony jak píše "nikdo", tak ty jsou také dobré.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.