Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potřebuju poradit, dělám brokolicovou polévku, brambory tam můžu pokrájet syrové? nebo nejdříve uvařit? :D děkuji, opravdu nevím
Brokolice je uvařená za pár minut. Není třeba a hlavně to není dobře ji vařit dlouho. Brambory se vaří déle, i když budou pokrájené. Takže začít bramborama, udělat základ polévky a rozebranou brokolici přihodit a už jenom povařit. Ale ten košťál, tu tuhou část brokolice nožičku, nevím jak bych to napsala, tu můžete oloupat, pokrájet a vařit déle, spolu s bramborama. Když se brokolice vaří dlouho, tak ztratí barvu. Zhnědne a její chuť se vytratí. A vitamínech už ani nemluvím. Ty se varem také ztrácí, proto se má vařit co nejkratší dobu.
nahodou se ptate dobre treba do zelnacky je musite uvarit na kosticky bokem, protoze v kysele polevce ztvrdnou a nechteji se uvarit... U brokolicove to je fuk, jestli chcete, aby brokolice drzela vic pohromade, tak ji tam nasypte trochu pozdeji, jinak to tam naflakejte vsechno najednou
Jinak brokolicova je lepsi kdyz tam hodite i kousek spenatu, treba jak jsou takove ty mrazene spenatove hrudky
Souhlasím se suzymon, dlouhým vařením je z brokolice pouhá pochutina. Já třeba brambory do brokolicové polévky vůbec nedávám. Začnu cibulovou zásmažkou, pak rozředím, osolím, povařím. V jiném hrnci celou brokolici spařím( bez hlavního košťálu-ten použiji syrový nastrouhaný např.do nějaké pomazánky), šťouchadlem na brambory poctivě pomačkám a přidám do povařeného základu. Na závěr přidám prolisovaný česnek a majoránku.A je to Již nevařím.Stačí je nechat odležet před podáváním, v horké polévce.Majoránka totiž vařením hořkne a ztrácí výrazné aroma..
Děkuju všem za tipy, vařil jsem ji tady podle receptu
Nakonec byla dobrá, ze začátku trošku planá, ale nakonec špicovní.
No dobře. Ale tady ta paní vůbec nevaří brokolicovou polévku, ale nějakou tamní zeleninovou polévku na způsob naší bramboračky. Tímto receptem bych se vůbec neřídila, protože tam narvala ještě tři kostky zeleninového bujonu, aby to mělo vůbec nějakou chuť. Nevím, proč tomu oni říkali polévka brokolicová, když tam bylo všechno, co jí zrovna padlo pod ruku. Že je recept na internetu, ještě neznamená, že je dobrý. Na internet si může své výtvory posílat kdo chce. A všiml jste si jaký měla v kuchyni bordel a tu houbičku na nádobí? Já bych se k ní najíst nešla. A ještě to nazvali "babiččino tajemství brokolicové polévky" . No nevím kde bylo skryté tajemství. Že by v těch bujonech?
I přes tu cibuli a celer, co tam byli navíc, byla polévka dobrá, ta brokolice tam byla chuťově nejvýraznější
A ty brambory jste tam teda nedal? Já totiž polévky miluji a je to snad moje hlavní jídlo. Brokolicovou nevařím s ničím jiným, než čistou brokolici, někdy přidám trochu česneku, a koření dle chuti. Drcený kmín, nebo trochu zakysané smetany až ke konci vaření, protože chuť brokolice je opravdu nevýrazná. Vzdáleně se podobá chuti květáku, ale květák má chuť daleko intenzivnější i po uvaření.
Ano, i bramvory a i tak šlo poznat, že brokolice je hlavní složka, chutnala, česnek příště zkusím taky
A nezapomeňte na krutony. Nakrájet na kostičky, posypat provensálským kořením, pokapat olivovým olejem a zapéct v troubě na pekáčku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.