Nejste přihlášen/a.
Dělal jsem už poněkolikáté jablkový řez z nekynutého těsta. Hera, cukr,vejce, hladká mouka,prášek do pečiva - vyválí se na plech. Při předposledním válení se těsto hrozně trhalo. Chutově po upečení to byl děs. Doma jsme došli k tomu, že za to může mouka. Včera z té samé mouky manželka dělala kynuté knedle a taky to dopadlo špatně. Já si radši šel koupit mouku z jiného mlýna a bylo to už v pohodě.
Škoda, asi nikdo neodpověděl dost rychle a proto jste se už nevrátila k otázce. Ale mohla jste pro příště. Napište jestli to bylo kynuté těsto na buchty, na bábovku, na koláče, nebo na knedlíky. Kynutých těst je hodně a každé chce své. I když existuje tak zvané univerzální kynuté těsto, ze kterého jde udělat skoro všechno jmenované, kromě knedlíků a koblih.
host správně, já to furt říkám, že záleží hlavně na mouce, respektivě na kvalitním lepku a v dostatečném množství, pak jsou na kynuté těsto to pravé.Budete se divit, ale např. tzv. bio mouky pro kynutí nejsou vůbec vhodné.Koho by více zajímalo, jak to s moukami je přečtěte si toto - www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=4066- obsahem je i test na mouky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.