Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji do koupelny zavěsit na stěnu topidlo o váze cca 30kg. Stěna je z dutých cihel starých 60 let. Dle mých zkušeností toho duté cihly moc nevydrží, proto bych se s Vámi chtěl poradit jak to udělat tak, aby to bylo bezpečné a topidlo s jistotou nespadlo. K balení jsou k topidlu konzoly, které se musí připevnit na zeď, šrouby výrobce nedodal právě z důvodu, že se musí zohlednit materiál z něhož je stěna a podle toho koupit typ šroubů a hmoždinek. Předem díky.
Chemická kotva lze použít do dutého zdiva,do pórocementu,dokonce i do umakartových panelů.
JB
Hade, přesně tohle jsem řešila včera a poradila mi to kamarádka, která přestavovala byt v baráku po mamince. Ona si tuto metodu nemohla vynáchválit a jěště prý jsou hmoždinky, specielně pro duté cihly. Já právě uvažuji o tom, že si tímto způsobem nechám znova zavěsit kuchyňské skříňky, které jsou těžké, je v nich sklo a porcelán. Měla jsem totiž takový blbý sen, že to všechno s rachotem spadlo... Už to sice visí deset let, ale ten sen byl divný. tak se tady při té příležitosti ptám, je to možné, aby to po tolika letech spadlo? Jak to je zavěšené, nevím. Nedělala jsem to já a nebyla jsem u toho. Ale zdi tady jsou nedobré. Je to starý baráček.
mě na duťácích visí bojler a linka. Jde o to jestli ta stěna přístupná z druhé strany: Moje ano a tak jsem to řešil tak, že jsem je provrtala zkrz, vylil až po otvory sádrou a nechal zaruhnout. Pak jsem to lehce převrtal, pokud bylo nutno, oškrábal omítku a dal kus plech na cihly z druhé straby a prošrouboval zkrz. Nechal jsem si udělat matky s dosedací plochou pro držák bojleru a ten pak přišrouboval. Pokud se týká linky tak ta visí na špalících, vysekat přes dutinu otvor , a zasádrovat velé špalíky. Druhý den můžete věšet. Co bude pro vaše konzoly výhodnější, musíte odhadnout sám.
Přesně - u tchýně jsme na kantku usadili bojler 200 litrů - provrtali, vtlačili trochu malty, prostrčili závitovou tyč - drží bez potíží...
30 kg není moc. My jsme na porézní cihly pověsili 120 kg bojler.
Buď použijte dlouhé šrouby s kovovými hmoždinami nebo dutiny v cihlách vyplňte. Stačí majzlíkem vysekat díry, špachtlí a nějakým plochým kouskem dřeva nastrkat do dutin sádru, počkat až trochu utvrdne, namíchat ještě trochu sádry a zamáznout omítku, aby díry zmizly definitivně. Za nějakou půlhodinku můžete vrtat díry pro hmoždinky.
Pokud to není štorcka (6,5cm) z dutých cihel, není problém. Co je z druhé strany zdi? Soused, nebo vy?
Po doplnění, udělejte to jak píšete, pásek železa...
no já to mám právěě na štorcse, proto je z ruhé strany kus železa cca 40x20cm. ze strany bojleru je také kus pásoviny a je to stažený těma spec šroubama s dosedací plochou pro bojler..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.