Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,když to tady tak čtu,potřeboval bych poradit.Když mi protéka vypouštěcí ventil v nádržce a podařilo se mi to komplet demontovat vč. výměny těsnění tak protéká dál.Koupil jsem komplet nový ventil ale nejde mi vyndat ten plastový spodek s tím sedlem dole,poradíte?Díky
0x
zdar máťo, začni třeba počtením tady, pak uvidíš, co dál.., v každém případě to dole.., je vypouštěcí zvon, který sundáš zpravidla tím, že pevným uchopením zcela dole a pootčením doleva cca o 1,5 cm( což je proti směru otáčení hod. ručiček), vysuneš zvon z tří úchytů, může stačit vyčistit okolí velké gumy, nebo koupit gumu novou ! Zpětně jej opačně opět nasadíš..
sanyo: pěkný příspěvek i odkaz, kdybych mohl, dal bych vám bod
Velké kruhové gumové těsnění na spodku zvonu může vypadat zcela nepoškozené, jen je kluzké a možná trošku prohnuté, ale myslíme si, že guma je pružná a správně přilehne ... právě v tomto místě může guma špatně přiléhat a těsnit. Gumové těsnění je možné dokonale vyčistit, umýt, usušit, prohlédnout a posoudit pružnost a měkkost nebo tuhost materiálu, ale přesto nemusí dobře těsnit.
Když už se rozebrání věnuje tolik času a energie, je dobré toto gumové těsnění vyměnit. Při prohmatání v ruce možná nepocítíte žádný rozdíl, guma jako guma, ale mnohdy nová a trošku měkčí guma těsní lépe než stará. (nejsem instalatér, jenom laik)
0x
Víte jistě, že závada je ve vypouštěcím ventilu? Pokud voda neustále protéká do mísy, je to závada v NApouštěcím ventilu, který dostatečně neuzavírá přívod vody a ta přepadem protéká do mísy. Záleží na typu, ale běžný typ má poměrně subtilní součástky a dochází tam často k závadám. Prodává se souprava těsnění a náhradních dílů včetně membrány, stačí ventil vymontovat, pečlivě očistit a vyměnit všechny součástky. K uzavření přítoku vody slouží maličký píst, který je zatlačen zvednutou pákou, spojenou s plovákem. Na jeho horní ploše je těsnění, které dosedá na trysku v membráně. Trubičku, kterou píst prochází se mi osvědčilo profouknout WD 40, pak se tak snadno nezanáší. Někdy je nutno upravit výšku plováku. Nebylo by foto?
0x
Pokud se to týká kombiWC,je potřeba sledovat i nastavení plováku.Pokud plovák neuzavře přiváděcí ventil,neutíká voda uzavíracím spodním ventilem,ale přepadem z nádržky.Lze to snadno zjistit,když při plné nádržce zavřeme hlavní ventil vody.Po nějaké době se hladina udrží v maximální výšce.Pokud voda do několika minut uteče,pak je vada skutečně ve výpusti.Ale s tímto jsem se ještě nesetkal.
JABRAKA
0x
Pokud se jedná o kombík , musíte koupit vypouštěcí ventil stejného typu jaký tam máte. Pokud ne čeká vás výměna jak vy píšete :plastový spodek s tím sedlem. Musíte povolit nádržku a zespod máte převlečnou matici. Někdy protéká i proto , že máte pohnutý s víkem nádržky a vypouštěcí ventil je vyhnutý doboku. A nebo v některých případech hodně utažené tlačítko. Asi v 90% případů stačí vyměnit těsnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.