Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké eshopy nabízejí odvoz staré chladničky?

Od: intinvestment* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,chceme koupit v eshopu novou chladničku. Znáte někdo prosím eshop,kde nám zajistí rovnou i odvoz staré chladničky? Při koupi minulé chladničky jsme platili tzv.Příspěvek na historické elektrozařízení. Co to přesně znamená? Kolik nás odvoz může stát? Nevím,zda se nevyplatí starou chladničku prodat,je v super stavu,jen sháníme novou s výrazně větším mrazákem.Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Já bych doporučila starou ledničku nabídnout někde k prodeji... někteří lidi si ji třeba za odvoz a symbolickou cenu rádi koupí.

hodnocení

0x

Eko poplatek se platí, protože můžete "zdarma zavést"do ekodvora, ale za vás to nikdo neudělá. Pokud je chladnička stále funkční, nabídněte za symbolickou cenu na internetu s "odvoz nutný z bytu 4 patro bez výtahu"nebo tak nějak...

Hodně lidí na ledničku nemá a rádo si ji vezme a ještě poděkuje...

doplněno 20.01.16 21:31:

ale pokud nechcete prodávat, pak např. datart.cz/...

nebo electroworld.cz/... a jiné...

albatros498022*
hodnocení

0x

Prtodat se dá v podstatě vše tak proč to na Bazoši nezkusit.

intinvestment*
20.01.16 21:46
hodnocení

Děkuji

hodnocení

0x
Mně ji odvezl Datart, ale nevím, jestli to byla akce nebo standard.

hodnocení

0x

Podle platného zákona o odpadech, v případě nákupu nového el.spotřebiče platí přece stále zpětný odběr .Každý e-shop by to měl mít uvedeno v jeho v obchodních podmínkách - tam se dozvíte více. Prodejce je na požádání (požadavek na odvoz by měl být uveden již při objednávce) povinen zajistit odvoz toho starého.Spotřebič si samozřejmě můžete nechat pro další využití( prodej atd.), ale pokud už pro něj využití nemáte, je toto nejsnazší řešení.

Příspěvek na historická elektrozařízení (PHE)- je nákladem výrobců elektrozařízení na zpětný odběr, zpracování a odstranění historických elektrozařízení pocházejících z domácností (tj. uvedených na trh do dne 13. 8. 2005), které mohou být po dobu 8 až 10 let od účinnosti zákona při prodeji nových elektrozařízení uváděny odděleně.

hodnocení

0x
My starou funkční chrchlu prodali tuším za 200kč. Klidně ji dejte i za odvoz.

hodnocení

0x

Já jsem nabídla starou, velmi pěknou lednici, k prodeji. Přijeli si pro ni dva mužští a dohadovali se, jestli si ji vezme ten mladý do nově zařizovaného bytu nebo jeho táta, do dílny. Ocenili a dali mi 500 kč. ;) Omlouvám se, ale nemohu odolat a nadat sem obrázek

Jaké eshopy nabízejí odvoz staré chladničky?

hodnocení

0x

já kupovala novou v Datartu a rovnou si domluvila i odvoz staré, nefunkční - ale vaše ještě funguje, určitě si ji někdo rád koupí a odveze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]