Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bytove jadro- je cena v poradku?

Od: johan* odpovědí: 22 změna:
Dobry den! V priloze posilam, rozpis ceny rekonstrukce bytoveho jadra. Byl bych rad kdyby mi nekdo zhodnotil jestli to neni nejak moc penez. Dekuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja28*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
No to v žádném případě není moc. Rekonstrukce byt. jáder se nyní pohybuje řádově v ceně 110.000 - 130.000 Kč. Takže kalkulace vám předložená je ještě tou nejlepší variantou, se kterou jsem se v posledním půl roce setkala.
johan*
hodnocení

me jde spis o ty konkretni polozky. Nevim jestli ste si vsimla, ze tam neni zadna sanitarni technika, baterie atd. tim ta cena jeste hodne naroste.
jaja28*
Všimla jsem si, ale podstatné je, že jsou tam obklady a cena za provedení a to je daleko vyšší částka, než za kterou se pořizuje sanit.vybavení, u kterého můžete počítat cca WC 2.500,-, vana 5.000,- baterie 1.500,-a doplňky max. do 5.000,- Takže to už záleží na vás, jak moc exkluzivní výrobky na dovybavení si představujete. Stále si myslím, že cena vám nabídnuta je opravdu akceptovatelná.

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
johan-Podle mě to neni tak drahé mě to samé ted čeká v loni moje kamarádka taky dala tolik co jsi zaplatil. Ted zaleží jesli maš kamarádi kteří ti ještě pomužou:) a nějakou korunu ušetří.SO.

tesyk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Mě tam zaráží ta cena elektroinstalace. Nebyl by k tomu detailní rozpis? Co to všechno obsahuje? Dva-tři vypínače, tři zásuvky, deset krabic, pět bodovek, 15m kabelu +? Do 5-6000Kč se vejdu. Proč skoro 20000? Infra topení? Žebřík?

doplnit odpověď
hodnocení

0x
I mě se některý položky zdaj nějak nevyvážený,elektro je asi subdodávka a měď je nahrazená zlatem,podhled je plošně stejnej s dlažbou a přitom se tam dává vana...Prostě bych řek,že je to taková opravdu dobře pražská cena,o kerý by se z úspěchem dalo diskutovat.Pokud to neni v Praze,je to rozpočet nehoráznej a zkouší co vydržíš.
johan*
hodnocení

Je to sice v Praze, ale ten řemeslník je z Budějovic... Na téhle ceně trvá i když jsme řekli, že je to moc. Žádný infra topení nic takového tam nepatří... akorát v instalatérských pracích je prej započítáno wc, baterie.. Ale příjde mi to dost nesmyslný, protože sám ještě wc ani sprch.kout a baterie vybraný nemám..
tesyk*
Chtěl bych od něj detailní rozpis.
johan*
hodnocení

Tento rozpis jsme z něj dolovali tejden a on už z této ceny asi o moc necouvne. Mně jde o to, jestli ho mám na tu práci v pondělí poslat a nebo ho poslat někam a hledat někoho jinýho. To by samozřejmě mělo cenu pouze za předpokladu, že by to ten někdo jiný udělal výrazně levněji. Děkuji

Je patrný,že ste se o detailech ani nebavili.Nešel bych do toho teda ani náhodou a to i za cenu,že se budu nějakej čas koupat třeba ve škopku.Někdo jinej to možná neudělá zrovna výrazně levnějc,ale jesli tomuhle trvá dodání dost zamlžený cenový nabídky tejden,je jasný,že nějak moc vo tenhle kšeft nestojí a snaží se manipulovat hlavně s cenou.A jestli by byla práce stejně kvalitní jako cenová nabídka,bylo by to stejně na hov..
johan*
hodnocení

on ten kluk je prave docela v pohode, uz mi neco delal. Urcite je sikovnej, ale to ze nas chce natahnout je mozny.
tesyk*
Přinejmenším bych chtěl vědět co je vše v dodávce elektro a instalace obsaženo. Aby bylo jasno jestli nebudou další vícenáklady.
tesyk*
A ještě 7000Kč za obklad 28m2 je 250Kč/m2. To je co? za materiál, nebo za práci? Oboje je totiž možné. Takže reálná suma by vcelku měla být 14000. Ale takhle? Nechápu.
johan*
hodnocení

No on tam ma jako obkladacske prace skoro za 9000 a tech sedm je jako material. to je dalsi divna vec. 28m2 je totiz uplnej nesmysl, zdi toho jadra muzou mit tak 14m2. Mam ale pocit ze se prepsal, jen s tema metrama a ne s cenou.
al bunda*

Plocha obkladů se navyšuje tak na 1,5 násobek kvůli řezání, takže to až tak moc divné není. Ale nechal bych si udělat jinou nabídku od jiného řemeslníka, i když celkově se mi ta cena nezdá nadsazená. Ale koupelnu jsem neviděl. Pokud řemeslník má dobré reference a už jste s ním byl spokojen... Nechejte si rozepsat nebo nechat vyjasnit položky detailně - viz již diskutovaná elektroinstalace. Koneckonců jde o Vaše peníze.

nensy*
johan-Jesli ti nevyměnil sprch.kout -wc ...tak to je dosti drahé to se raději dohodněte o ceně.Mě to vyjde cenově kolem sto tisic,ale já tam budu mit sprch.kout.Jen to mě vadí, že se musí sundat i kuch-linka tak to si neumím představit ten bordel:)SO.

frojta*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
je to predrazene...! urcite byste sehnali i levnejsiho cloveka ktery vam to udela! ale na to, ze je to v praze, to zase drahe neni. nektere castky jsou levnejsi a nektere zase o moc drezsi...ale celková cena je nekde trochu nad prumerem!

doplnit odpověď
hodnocení

0x

delam v tomto oboru uy celkem dlouho,par bytovych jader mam za sebou,ale takto jsem si nikdy nedovolil nic predrazit. 5,5 m2 sadrosu na strop za ty prachy?padam do mdlob.dali Ti tam alespon impregnovanej proti vlhkosti? pozna se podle toho ze ma zelenou barvu.mam par rad jak usetrit na stavebnich pracich a muzu Ti je rozepsat, ale potrebuji vedet: prace uz probehly,probihaji, nebo jsou dokonceny? platba bude v hotovosti,nebo pres stavebko? sanitarku-geberit(wc),umyvadlo,vanu...doda zhotovitel ,nebo si kupujes sam?zarubne mas asi plech,ze(podle ceny si myslim ze to nebudou oblozky,ty jsou o neco drazsi,ale jde usetrit jinde a vypadaji o poznani lepe).Jeste jednou jsem si precetl predchozi odpovedi a cetl jsem ze nemas vybranou vanu atd. to jsou dalsi penize navic. tak na kolik se pak dostanes?posli mi objednavku a pokud nemas,odepis na vyse uvedene otazky a zkusim Ti poradit,at nezjistis po pul roce,ze se Ti jadro za 150.000,- rozpada,nebo praska. ale vseobecne jde vetsinou rict,ze je nejlepsi vit si delnika z mista bydliste, ten kdo dojizdi,nebo si v miste stavby plati ubytovani si pripocitava naklady.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Aniž bych polemizoval s celkovou cenou, rozhodně bych si nechal rozepsat zmiňované položky a do té doby nepodepisoval smlouvu. Pokud by mi to zhotovitel předem nechtěl dodat, šel bych k někomu jinému. Skrývat se pod nimi může cokoliv a během rekonstrukce se pak objeví skryté náklady a vzhledem k pokročilým pracem už nebudete moci couvnout. Dost by mě zajímalo, jak může někdo nacenit vanu atd., které jste si ještě ani nevybral. To známe...
P.S. Je také zvykem, nechat si zhotovit více nabídek a rozhodovat se nejen podle ceny.

prstynek*
hodnocení

0x
My jsme vyzdívali klasické jádro-související s kuchyní, právě nyní. Už máme vše zdárně za sebou, ale byla to opravdu hrůza-firma slíbila, že práce budou trvat maximálně 3 týdny, prodloužili si to o týden. Měsíc jsme s dětma kočovali z chaty k jedněm rodičům, pak k druhým, pak začala škola a my už jsme museli chtě nechtě bydlet doma, kuchyň nebyla v provozu, záchod jsme zalévali kýblem, jen koupelna už byla. Opravdu děs. Bohužel jsme si ve smlouvě o dílo neuvedli penále za nedodržení temínu a taky konečnou cenu, přes kterou by jsme už nešli. Počítali jsme s cenou maximálně 120 000 Kč, ta se nakonec vyšplhala na 140 000Kč. Práce za 70000Kč a materiál také. Vybrali jsme si celkem dražší obklady-1m2 za 540Kč, vanu Vandu za 6000 atd. Přeji pevné nervy!
jvag*

To co popisujete je asi normální - firma řekne, že je to práce na 2-3 týdny a do nabídky napíše termín za 4 týdny a pak si ještě dožádá další týden - jinak by Vám to předali nedodělané.

Pokuta - firma nemá právo si navýšit bezdůvodně cenu, zvláště při nedodržení termínu, asi bych se hodně hádal o těch 20.tisíc Kč - samozřejmě, pokud byl nárůst v ceně práce, jinak není co řešit.

Dražší obklady? Proč ne, udělali jste správně, hlavně aby byly také dobré, ony ty levné moc nevydrží, takže jestli chcete aspoň 20 let se na ně dívat ... Vanu (rohová) jsme my kupovali asi za 8.tisíc , takže ani ta cena není nic moc drahá.

K původné otázce - ta elektroinstalace za 20.tisíc mi moc drahá nepřijde a to z toho důvodu, že u nás se muselo dělat novévedení až z rozvaděče na chodbě a spolu s koupelnou i rozvod do kuchyně - protože na hliník to nechtěli připojit. Takže +revize +kvalita a je to těch 20.tis v pohodě. Nová revize byla nutná i k navýšení jističe pro elektrárny atd. Fakt je, že si elektrikář i vyřezal v panelech místa pro kablíky, takže co víc chtít?

prstynek*
Nám třeba elektroinstalační práce vyčíslili na 10 800Kč. Tyto práce obsahovaly - vysekání drážek pro kabely a krabice, montáž kabelů a krabic, výměna jističové skříňky a jističů s přidáním jističe proudové ochrany, připojení bodových světel, montáž a připojení ventilátorů s časovači, provedení nových rozvodů ro kuchyňskou linku, montáž zásuvek a vypínačů a montáž světel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]