Kotel dakon unical dua Od: petr21 19.01.16 20:28 odpovědí: 13 změna: 19.01.16 21:42 Dobry den. Prosim vas o radu. Mam plynovy kotel Dakon unical dua. Kotel topi i tepla voda tece ale nejde mi teplo do radiatoru. Cerpadlo jede. Uz nevim cim by to mohlo byt. Dekuji petr
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0 x
Porucha nastala z ničeho nic? Předtím to fungovalo? Odvzdušněné radiátory máte? Máte vodu v topném okruhu?
Ano voda je v radiatorech i v kotli. Cca 1-1,5 bar. Kotel mi topi tepla voda tece ale nejde mi do radiatoru a cerpadlo jede.
Co termostat? Máte jej připojený externě po vodičích? Zkuste sejmout víko kotle a odpojit vodiče a spojit vodičem (klemou).
Porucha nastala z ničeho nic? Předtím to fungovalo v pořádku?
No kotel topil cca rok a ted byl predelan jinam. Topi mi to jen po prvni radiator a dal to nejde odpustil jsem cca 10 litru a topeni je studeny
0 x
Jak jste poznal, že točí čerpadlo? Kam žene ohřátou vodu? Ošaháváte trubky, kde jsou teplé? Jak dlouho kotel netopil?
doplněno 19.01.16 21:20: vrčení není točení čerpadla
Je tam šroubek ne čele, oddělat, otočit šroubovákem,
Když se točí, tak přeci teplou vodu dopraví dále...
Musíte ošahat trubku,
No tak ze kdyz na cerpadlo polozim ruku tak citim ze vrci
A trubku mam teplou tu co vede pod cerpadlem. A netopil asi tri mesice ale voda tam byla nebyl vypusten.
No ten sroubek je v prostret cerpadla?
Ano, měl by být stříbrný
doplněno 19.01.16 21:31: 603902651
doplněno 19.01.16 21:38: dopoledne..
Ano je stribrny. A ten kdyz odsrozbuju tak uvidim jestli jde cerpadlo?
Mohu vas poprosit o telefon ze bych vam zavolal a vysvetlil vse co jsem udelal
Dobre zitra vam zavolam kolem cca 10:00 moje cislo je 606151220
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz. Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.