Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
uvažuji o zasklení lodžie bytu v panelovém domě (délka 5,8 m, Pardubice).
Na trhu existuje celá řada systémů pro zasklení (Optimi, Aluvista, Vario, aj.), každá firma chválí logicky sebe. Našel by se zde někdo, kdo z vlastní zkušenosti má postřehy z různých typů zasklení, popř. odborník, který by poradil, který systém je "nejlepší", kvalitně zpracovaný, konstrukčně v pořádku, spolehlivá firma ...?
Za postřehy moc děkuji! Hezký večer,
D.
Není to tak striktní. V zásadě platí, že pokud se jedná o bezrámový systém (nejsou svislé rámy), pak stačí pouze povolení obce / družstva / SVJ, popřípadě vlastníka bytu. Nicméně zejména u SVJ je to spíše otázkou morálky, jak dané SVJ funguje. Málokde to řeší, protože bezrámový systém vzhled nějak nemění a z venku vypadají stejně.
Pokud by se jednalo o rámový systém, popřípadě zasklívání balkónu, pak je vždy potřeba stavební povolení, protože dochází ke změně vzhledu stavby.
A čí je barák, SVJ, družstva, nemůžete si dělat co chcete.
vůbec neodpovídáte na dotaz. Nejsem zcela negramotný, vím na co se ptám
Vy sice víte na co se ptáte, ale nevíte, neříkáte, že si můžete instalovat co chcete. To jste neuvedl! Znáte ZoVB, OZ, stanovy?
OMG, mám dojem, že není podstatné, že jsem zde nenapsal vše, co vím nebo co nevím :D Taky jsem zde zapomněl napsat, že např. vím, že je dnes venku celkem chladno... atd, atd, atd... Ale přeci o tom vůbec dotaz nebyl, ne? ) Nebo ano? Když se ptám na srovnání systémů, které jsou na trhu, asi bych zřejmě ocenil info o tomto.. Nemyslím, že by to bylo tak komplikované pochopit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.