Nejste přihlášen/a.
Mám sněhovou frézu NGP ST 650 několik let.
Byla kupovaná v akci již po sezóně a od té doby vlastně ani moc sněhu nebylo. Již je po záruce.
Vlastně po celou dobu používání mne trápilo, že kolísají otáčky. Ale protože jsem ji tak nutně nepotřeboval, neřešil jsem to.
Letos mi to nedalo a zkusil jsem tomu problému přijít na kloub. Na volnoběh motor běžel normálně, ale jakmile jsem přidal plyn, začaly se otáčky houpat. Začal jsem klasicky – čistá nádrž, nové palivo, jiná svíčka, karburátor ven, rozebrat a profoukat kompresorem. Vždy bez úspěchu. Dle různých diskuzí jsem předpokládal, že je problém s palivem. Nakonec jsem si na karburátoru všiml jakési plastové zátky/trysky. Tu jsem vytáhl (je pouze namáčklá) a pod ní objevil malý kousek "otřepek" z gumy. Nejspíš nějaký pozůstatek z výroby. Celé jsem to poskládal a ejhle, je po kolísání. Při tom laborování jsem samozřejmě pak už ze zoufalství točil vším, čím šlo.
Problém je nyní takový, že motor chytne na první škubnutí, ale musí být vždy, i když je zahřátý, zapnutý sytič. Po naskočení stáhnu sytič a motor se dostane do otáček, takže by se zdálo, že je vše OK. V okamžiku, kdy ho ale zatížím, (při spuštění frézy nebo pojezdu), tak okamžitě chcípne. Také má velmi vysokou spotřebu. Je mi jasné, že je to všechno třeba seřídit. Mohl bych se zeptat, jaký je postup? Točil jsem se šrouby A,B,C viz. obrázky.
Šroub B (na fotce není vidět), je křížový a plastový a dle mého nastavuje volnoběžné otáčky. Pokud ho vytočím moc, tak pak neraguje páčka plynu na ubrání. U šroubu A nevím, o kolik otáček má být vytočen a zda vůbec. Možná je někde ještě nějaký jiný seřizovací. Nevím. Díky moc za radu. S pozdravem David.
Dobrý den,
je to sice s odstupem času, ale chci se zeptat, zda jste problém vyřešil? Mám frézu podobného typu a mě se stalo to, že normálně jela, pak najednou vyletěla do vysokých obráteka a potom už jela jakoby na půl plynu. Když jsem vypnul frézu a pojezd, tak se normálně roztočila do nastavených obrátek. Tak než to odvezu do servisu, možná to je nějaká maličkost.
Děkuji a přeji hezký den.
JV
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.