Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou štípačku na dřevo koupit?

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Potřebuji poradit, jakou si mám koupit štípačku na dřevo. Budu nyní kácet 2 asi 20 m jasany a tak si myslím, že se to vyplatí. Díval jsem se na zlevněnou horizontální v Mounfieldu za 3300,- Kč, ale zdá se mi slabá. Pak nabízejí silnější s výkkonem motoru 3 kW, ale na 220V, což nemám kde zapojit. Takže bych potřeboval vertikální, s motorem na 380V, silnou alespoň 6 t a s cenou do 10000,-Kč. Ví někdo, kde koupit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Normálně 3kW z jedné 16A fáze dostanete. A pokud máte hlavní jistič 3x25A tak tam nevidím problém. Já mám stipace-drivi.heureka.cz/... a jsem s ní spokojen. Ale odborník na štípačky nejsem a jednou jsem od sukovatého kmene dostal na ní taky pořádnou ránu. Za důležité pokládám, aby se tam vešel metrový kus, protože na ty koupíte dřevo nařezané. Ale jen kvůli dvěma stromům bych ji nekupoval.

hodnocení

1x
...Pak nabízejí silnější s výkkonem motoru 3 kW, ale na 220V, což nemám kde zapojit...
Pokud máte kde zapojit tu třífázovou štípačku, tak máte kde připojit i tu jednofázovou na 230 V.
Už jsem viděl namísto jednofázové vidlice (zástrčky) namontovanou trojfázovou a napojenou do zásuvky na 400 V. Dělal si to jeden šikula, co to uměl správně zapojit.

hodnocení

0x
Nebo si nechat udělat štípačku, kde štípe kužel s závitem místo nože. Je to jednoduchý systém a velmi rychle štípe.
hodnocení

A co byste řekli tomuto tipu :

nakupka.cz/...

?

hodnocení

0x

Ta hydraulická Scheppach je určitě daleko lepší po stránce použitelnosti, než ty horizontálky se šroubem. Šroubáky nemají takovou sílu, šroub se brzy opotřebí.

rocco*
hodnocení

0x

Taky mám samodomo kuželovou štípačku a nemůžu si ji vynachválit. Můžu u štípání stát, nebo sedět. Na bazoši ji pořídíte kolem 3000Kč.

joudic*
hodnocení

0x

scheppach, vari ton

hodnocení

0x

Tak jasan jo? Před dvěma roky jsem měl tu čest. Získal jsem tři obrovský špalky jasanu. Motorovkou nařezal na špalíčky 30cm a pak to začlo. Štípač nemám, jen kalač a klíny. Nesmírně houževnatý dřevo, sekyra se od něj odrážela jako od gumy. Na to nikdy nezapomenu. Když konečně došlo na poslední rozštípnutí, tak poslední polínko bylo ponecháno na památku. Mám pochyby zda to nějaký štípač zvládne, ale nikdy jsem s ním nepracoval tak nevím. Tuhle zimu s tím jasanem topím v krbovkách, hoří nádherně. A polínko když držíte v ruce, je to jako kus železa, jak je i po vyschnutí těžkej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]