Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu jak postupovat. Na zahradu v extravilánu bych chtěl dotáhnout elektřinu. Po dotazu z Čezu, který tam má transofrmátor je to možné. Pokud si vše zařídím a oni to prý přijdou jen zapojit. Ted nevím jak postupovat? Jedná se 100 metrovou vzdálenost, kdy by kabel šel v polní obecní cestě (obec souhlasí).
Co mám udělat jako první? Musím vyřídit stavební povolení, včetně dokumentace a kulatého razítka?
A až poté se obráti na firmu, která to vyhloubí, položí, postaví kapličku?
Nevíte prosím přibližnou cenu - 20 000kč nebo 50 000kč?
Děkuji
1x
Takovou akci jsme absolvovali dvakrát,ani jednou jsme se nezabývali nějakými papíry.Vše vyřídil ČEZ.Včetně dodané kapličky.My jsme si od kapličky dotáhli kabel do zahradního domku.Zaplatili fakturou a svítíme.Nejlepší akce je hromadná,pokud se zúčastní aspon tři zájemci.50 000 by mělo stačit.
JABRAKA
0x
projekt každopádně ayb to bylo podle čeho revidovat, tím budete vědět vpodstatě vše...cena se na 50000,- nezastaví, kabel bude cca 25-50,-/m podle průřezu 1 ostatní
0x
vedení sítí se řeší uzemním řízením - uzemním souhlasem, na to se stavební povolení jako takové obvykle nevyvdává, protože v území nevznikne vlastně nic nového. Pro vedení sítě po pozemku obce je třeba uzavřít smlouvu o zřízení vecného břemene (břemenem je vedení a provozování síě na parcele obce).
0x
Také jsem to absolvovala 2 x, tak jak píše Jabraka. Vše vyřídil čez, kapličku jsem platila z 50%. Bez projektu se neobejdete, pak souhlas st. úřadu (nevím, zda st. povolení nebo ne), ale vyjádření určitě, pak realizace, pak geodet a zápis na katastru věcného břemene. Než se do toho pustíte sám, nechejte si od čezu vypočítat celkovou cenu a pak se můžete dohodnout že např. výkopové práce si uděláte sám. Projekty a povolování včetně razítek dělají jak na běžícím pásu, sám s tím budete mít problém a honičku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.