Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o zkušenosti se poznatky k zapuštěným bazénům. Plechový, plastový, kompozit? Chci instalovat menší s max. investicí cca 50 000Kč, nebo je lepší připlatit? Díky
Vyjádřím se k plastovým: pod bazénem je třeba mít betonový podklad,určitě 15-20 cm tloušťky.Na něm je folie,která brání propíchnutí plastu ostrým kamínkem z betonu.Kolem plastových stěn se dává izolace a pak se celá plastová vana obetonuje.
Za 50 tisíc to asi neklapne.Je zapotřebí čistička,montážní materiál,skimer,schůdky...
Plus okolní úpravy,límec bazénu,dlaždice...
Zkus si pořídit koupací jezírko.Rozhodně to přijde levněji a je eko..Postup na požádání.
JABRAKA
Jabrako, mně by to taky zajímalo. Letos chceme dělat bazén, třeba bude lepší řešení to jezírko. Co je k tomu potřeba a jaká plocha? Četla jsem někde, že 1/3 plochy je porost, to by nám na koupání moc místa nezbylo. Můžete mi to taky poslat?
Jabrako, sic je to eko, ale je to vhodné spíš pro lidi co chtějí jezírko a rybky. Pokud se někdo chce opravdu koupat, tak bazén využije daleko více. Je možné vodu ohřívat a tak prodloužit koupací sezonu.
Je fakt, že limit 50 tisíc na zapuštěný bazén je málo. Navíc z praktických důvodů doporučuji spíš bazén polozapuštěný. Vyšší okraj zamezí nejen padání svinstva do vody, ale hlavně z bezpečnostního hlediska - malé děti, psi, ježci - tam nespadnou.
Nechci tu dělat reklamu.Ale několik bazénů funguje,jsou určeny jen na koupání.Rostlinný prostor u bazénu asi 5 x 8 m hluboký 1,5 m je asi40 cm okolo.Na postup odkazuji: forum.tzb-info.cz/... -
Bazén je uvnitř kryt jezírkovou folií.Podložena silnou geotextilií.Okolo je 40 cm široká mělčina do 10 cm ,zasypaná štěrkem a osázená vodními rostlinami.K bazénu je nutné zajistit čerpadlem cirkulaci,případně přes filtr a voda se při možnosti vodopádu přivádí do prostoru mělčiny.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.