Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebyl bych sehnat zastěnu k této rohové vaně. Zjistil jsem že je to docela problém vybrat. Uvedená vana je na fotce.
Zastěna by měla být v pravo nahoře... když se podíváte blíž v tom zaobleném rohu je takový podélný pahorkový výstupek, do kterého se asi bude ta zástěna zarážet. a díky někomu se nepůjde zastěna otočit dovnitř.
myslíte že bych měl sehnat vysouvací, jednodílnou, či vícedílnou...?
..trošku problém je také v tom, že skoro hned vedle toho rohu bude umyvadlo..takže vyklápět ven se to bude těžko..
Víte, o některé na netu která by byla vhodná?
vana má rozměry 150 x 90
Díky moc P.
Není to sice zástěna, ale proč by nemohlo být jen garnýž do oblouku a sprchovým závěsem - tu garnýž můžete upevnit do stropu.
Možná, že se mýlím, ale já si myslím, že na tuto vanu zástěna nepůjde. Ta zástěna, když se rozevře, zatáhne, musí být spodní částí usazená na vaně. Vana musí mít takový výstupek, který zástěnu jistí a taky, aby voda mohla stékat do vany a ne mimo. A ten výstupek, česky rantrl, tato vana nemá. Na čem bude zástěna držet? Je dost těžká.
Instalater, máte asi pravdu. Já jen píšu, co jsem viděla užívala jinde. Asi nejspíš bude hodně typů..
Zdravím , je dobré napsat také výrobce a přesné označení vany. Obávám se , že ve vašem případě univerzální vysouvací zástěna nepůjde. Mate tam radius , který by ten vysouvací díl neokopíroval a nehledě na to , že by jste to nedostal do toho zůženého místa. Tam by také byl pozdější problém s údržbou.
Podíval bych se na výrobce , jestli k tomuto typu vany dodává i zástěnu. Jakákoliv neoriginální náhražka bude jenom problém.
Je vidět že jste od fochu. Tím, že tomu rozumíte, jste poradil správně.
V mých odkazech je ještě zhotovení zástěny na míru, můžete tazateli poradit, jestli by mu to pomohlo? Děkuji.
Potřebujete jednodílnou zástěnu popř. dvojdílnou skládací, která se kotví pouze do stěny. Mezi vanou a spodní hranou zástěny bude mezera, kterou udělejte co nejmenší, tedy pouze pro bezproblémové otevření. Hranu zástěny opatřete silikonovým chráničem a otvírejte "na doraz" k výstupku na vaně. Voda ze zástěny steče do vany a něco málo na hranu vany, která je ovšem vyspádavaná. V čem vidíte problém?
Když jsme řešili zástěnu na vanu, měli jsme vybráno něco podobného sanita.cz/... Dělá se i v rozměrech 75x150 a 70x150cm...Nakonec došlo k rekonstrukci koupelny, těď máme sprchový kout 80x120cm s litou vaničkou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.