Skladování chleba

Od: Datum: 15.01.16 20:43 odpovědí: 8 změna: 16.01.16 07:30
avatar

Jakým způsobem uchováváte v domácnosti chleba aby co nejdéle vydržel v dobrém stavu? Máte něco orginálního?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 15.01.16 20:49
avatar

Jak se skladuje to, co prodávají jako chleba nevím, ale kvalitní v plátně na ošatce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.01.16 22:27
avatar

Mně se zdá nejlepší v mikrotenovém sáčku. Do tří dnů určitě v pohodě. Mrazák je spolehlivý, ale málo místa a musí se pamatovat na včasné rozmrazení, nebo dávat do mikrovlnky. V utěrce se mi zdá, že vysychá.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.01.16 20:52

Vím jen že se nedoporučuje dávat do igelitu,fakt hrozí záhy plísně a nejsou hned vidět.Jinak do plátěného pytlíku a a dát do chlebníku,musí dýchat..Pro delší čerstvost,fakt už jen mrazák..Nikdy nedávejte do ledničky,tam je bakterií a plísní až hrůza,poslouchala jse o tom pořad..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.01.16 21:02
avatar

já se přiznám, že část chleba, co se sní hned první den, nechávám v igeliťáku - ostatní dám na mrazák, nakrájené na čtvrtky nebo půlky a průběžně vytahuju a rozmražuju...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.01.16 21:19
avatar
Obyč chleba moc nevydrží. Takže něco na spotřebu, něco na plátky do mražáku - odebírá se dle potřeby a je stále "čerstvý".
Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 15.01.16 21:14

Už to tu bylo! Ne v igelitu, potí se, plesniví. Ne na světle! Ale v igelitu je schopen dva až tři dny vydržet, Jaká bude ale kvalita? Znáte ty staré schránky? V obchodech ho "mrazí" a koupíte druhý den. Plech, dřevo prostě "chlebník".

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.01.16 22:08
avatar

Jim chleba malo a jsem sam, takze nechavam v lednici v sacku pulku chleba a jeste zatocene, aby se tam nic nedostalo, nepari se vubec a plesnivi klidne az po 10-14ti dnech, a zacatky jdou paradne poznat cichnutim do pytliku. Nicmene plesnivet mi to nestihne, chleba neuchovavam dyl nez tyden, pak to hazu slepicim. Skladoval jsem vselijak, ale lednice vyhrala, vydrzi ultra dlouho a hlavne je v lepsim stavu (mekkost apod), vlastne skoro stejnem jako den, kdy jsem ho prinesl, (jen je stridka drolivejsi po vice dnech a rozhodne je 2-3 dny skoro stejny), coz se o chlebu v uterce nebo chlebniku po nekolika dnech urcite rict neda :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.01.16 07:30
avatar

Kdysi můj bývalý ex, se plavil na moři po dobu dovolené. V česku jejich auto najelo k pekárně a nakoupili chleba a to tak, že jim pekaři nechali jejich chleba napůl vychladnout, aniž by na něho někdo sahal. Na tento chleba navlékli igelitové sáčky. Prý se plíseň nikdy neobjevila. ;)Řízená tímto vyprávěním, kupuji chleba, který je už zabalený a doma, když krájím, tak ze sáčku vysunu jen potřebnou část. Na bochník nesahám. Mám raději nekrájený, ale krájený by měl být bezpečnější a neměl by mít tolik výtrusů z plísní. Snažím se však kupovat tak, aby chleba spíše pochybělo, než zůstalo. Když pochybí, jsou všude sámošky a večerky a koupím všude třeba housku nebo rohlík. .

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.