Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladování chleba

Od: moravan* odpovědí: 8 změna:

Jakým způsobem uchováváte v domácnosti chleba aby co nejdéle vydržel v dobrém stavu? Máte něco orginálního?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdysi můj bývalý ex, se plavil na moři po dobu dovolené. V česku jejich auto najelo k pekárně a nakoupili chleba a to tak, že jim pekaři nechali jejich chleba napůl vychladnout, aniž by na něho někdo sahal. Na tento chleba navlékli igelitové sáčky. Prý se plíseň nikdy neobjevila. ;)Řízená tímto vyprávěním, kupuji chleba, který je už zabalený a doma, když krájím, tak ze sáčku vysunu jen potřebnou část. Na bochník nesahám. Mám raději nekrájený, ale krájený by měl být bezpečnější a neměl by mít tolik výtrusů z plísní. Snažím se však kupovat tak, aby chleba spíše pochybělo, než zůstalo. Když pochybí, jsou všude sámošky a večerky a koupím všude třeba housku nebo rohlík. .

albatros498022*
hodnocení

0x

Jak se skladuje to, co prodávají jako chleba nevím, ale kvalitní v plátně na ošatce.

Mně se zdá nejlepší v mikrotenovém sáčku. Do tří dnů určitě v pohodě. Mrazák je spolehlivý, ale málo místa a musí se pamatovat na včasné rozmrazení, nebo dávat do mikrovlnky. V utěrce se mi zdá, že vysychá.

hodnocení

0x

Vím jen že se nedoporučuje dávat do igelitu,fakt hrozí záhy plísně a nejsou hned vidět.Jinak do plátěného pytlíku a a dát do chlebníku,musí dýchat..Pro delší čerstvost,fakt už jen mrazák..Nikdy nedávejte do ledničky,tam je bakterií a plísní až hrůza,poslouchala jse o tom pořad..

hodnocení

0x

já se přiznám, že část chleba, co se sní hned první den, nechávám v igeliťáku - ostatní dám na mrazák, nakrájené na čtvrtky nebo půlky a průběžně vytahuju a rozmražuju...

buss
hodnocení

0x

Už to tu bylo! Ne v igelitu, potí se, plesniví. Ne na světle! Ale v igelitu je schopen dva až tři dny vydržet, Jaká bude ale kvalita? Znáte ty staré schránky? V obchodech ho "mrazí" a koupíte druhý den. Plech, dřevo prostě "chlebník".

hodnocení

0x
Obyč chleba moc nevydrží. Takže něco na spotřebu, něco na plátky do mražáku - odebírá se dle potřeby a je stále "čerstvý".

joudic*
hodnocení

0x

Jim chleba malo a jsem sam, takze nechavam v lednici v sacku pulku chleba a jeste zatocene, aby se tam nic nedostalo, nepari se vubec a plesnivi klidne az po 10-14ti dnech, a zacatky jdou paradne poznat cichnutim do pytliku. Nicmene plesnivet mi to nestihne, chleba neuchovavam dyl nez tyden, pak to hazu slepicim. Skladoval jsem vselijak, ale lednice vyhrala, vydrzi ultra dlouho a hlavne je v lepsim stavu (mekkost apod), vlastne skoro stejnem jako den, kdy jsem ho prinesl, (jen je stridka drolivejsi po vice dnech a rozhodne je 2-3 dny skoro stejny), coz se o chlebu v uterce nebo chlebniku po nekolika dnech urcite rict neda :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]