Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topné těleso v bojleru

Od: pavelv* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, budu měnit topné těleso v bojleru Dražice. Těleso je keramické a je namontované v železné jímce. Jako teplonosič tak slouží vzduch. Napadlo mi těleso obsypat pískem. Myslíte, že by to pomohlo a tělesu by se zvýšila životnost?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Kdyby to pomohlo tak to už výronci dávno dělají.

machp*
hodnocení

0x

ten písek by pomohl novému topnému tělesu do hrobu, spálí se

pavelv*
hodnocení

Jak by se mohlo spálit, když přece cokoli je větší teplovodič než vzduch, nebo se pletu?

machp*

Ten písek bude odvádět teplo pomalu napeče se na odporový drát tím se zvýší teplota a drát se přepálí.Není to konstruováno na obsypání pískem. Dejte na naše dobré rady.

pavelv*
hodnocení

No dobrá, mám tu právě elektrikářský písek, k tomu určený, tak jsem předpokládal že by se těleso nemuselo tolik hřát, ale když to nepomůže, tak ne no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]