Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení plastu ke kovu

Od: salik® odpovědí: 10 změna:
Mám doma zářivkové světlo na 2 trubice. U jedné trubice je ulomený "patky", kam se trubice uchycuje. Viz foto v příloze. Tzn. patka tam nedrží sama o sobě.
Napadlo mě, že bych tam patku uchytil za tu jednu "packu"a jakoby jí zezadu zapřel něčím. Nemám možnosti udělat něco z plechu, ale napadlo mě zkusit to nějakým lepidlem (tmelem). Vám, že takových lepidel/tmelů existuje spousta, ale nevyznám se v tom a taky nevím jestli by to bylo vhodné.
Bylo by to lepení lakovaný kov+plast, namáhané by to myslím ani moc velkou silou nebylo. Trošku v tahu, trošku ve smyku.
Koukal jsem např. na tyto lepící tmely: denbraven.cz/...
Co myslíte?
díky

Lepení plastu ke kovu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

3x

Patice dají koupit,vyjdou cenově jak to lepidlo elektromaterial-obchod.cz/...

nebo bych použil tavnou tyčku do tavné pistole

hodnocení

Když přesně takovou patici nemají.Je to ještě nějaké komunistické staré světlo, do toho už se nic nesežene.

hodnocení

2x

Lepší by byla nová patice, buď tato elektro-paloucek.cz/... nebo dál hledat "patice T8/G13"nebo "G13". Případně takovou, která se dá uchytit šroubem elektromaterial-obchod.cz/... Vím, pokud objednáte, je tam poštovné, ale při dvou kusech už to to bude lepší, stejně časem "odejde"i ta druhá...Dají se přečíst nějaké údaje na poškozené patici? Může to být i T5/G5... elektromaterial-obchod.cz/... Jsou tam i rozměry, budete muset porovnat...

doplněno 14.01.16 18:55:

A k lepení, moc dobré zkušenosti s tím nemám, je to dost namáhané; pro některé plasty je správné lepidlo hodně drahé...může převyšovat náhradní díl i s dopravou...

doplněno 14.01.16 18:57:

Případně hledat podle výrobce svítidla...

doplněno 14.01.16 19:11:

@doktpr365 nějak jsem přehlédl odpověď, nechtěl jsem se opakovat...

hodnocení

Ta na prvním odkazu vypadá dost podobně, jenom tam některé rozměry nesedí, ale třeba by to "sedlo" :)

Ale jestli jsou nějaké - jak píšete - že jsou přišroubovat samořezkou, tak bych tam asi dal nějakou takovou a bylo by.
Jenom mě napadá, jestli je u všech stejný ten samotný konektor - to by snad mělo být, ne? Myslím že konektor zlstává stejný, ptotože zářivky jsou všechny stejné, jenom ty plasty okolo se mění...

Jinak tam josu údaje:
- T 130
- 251S
- MADE IN ITALY

Ale jak říkám - je to ještě staré komunistické světlo...

Lepení plastu ke kovu #2
Lepení plastu ke kovu #3
Lepení plastu ke kovu #4
cicko*

Co také čekat od italských komunistů? *ee*

Pokud změříte průměr zářivkové trubice, tak patice G13 je pro průměr 26mm a G5 pro 16mm; dále by měla sedět alespoň přibližně vzdálenost mezi základnou svítidla a středem konektoru (patice), aby trubice nebyla moc našikmo...na jiných rozměrech až tak nezáleží, dají se přizpůsibit...

jabraka*
hodnocení

2x

Sanitární silikon drží dostatečně.Dokonce mu ani nevadí zvýšená teplota.

JB

rocco*
14.01.16 14:52
hodnocení

0x

Mamut

figurek*
hodnocení

0x

Mamut spolehlivě ne. Kdo vám řekne, že takovouto ulomenou patku přilepíte Mamutem, ten ho nikdy neměl v ruce.

Co ten ulomený camprdlík? Máte ho nebo se ztratil? Jestli ho máte, pak by možná pomohlo nějaké sekundové lepidlo, a pak to chtělo ručně vyrobit a univerzálním lepoxem přilepit nějakou výztuhu.

hodnocení

Camprlík se právě ztratil, tak jsem si myslel dát to tam nez něj a nějak to dopepit okolo, aby ho to jakoby nahradilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]