Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba pergoly

Od: lukysek* odpovědí: 2 změna:

Mám dotaz ohledně pergoly do 25m2, která bude postavena vedle gáráže. Jednu stěnu bude tvořit garáž a druhá bude zděná (závetří) a zbytek dřevená konstrukce vše na vybetonované desce.Každý tvrdí něco jiného s povolením.Co jsem se dozveděl tak prý do 25m2 což jsou drobné stavby nemusí být žádné ohlašení.Do 150m2 jednoducha stavba RD na ohlašení a složity RD na stavební povolení.Nemáte nekdo víc informací abych si to ujasnil? Na uřádě me prozmenu bylo řečeno, že musím mít schvalený uzemní plán.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Těžko se budete úspěšně odvolávat na internetovou poradnu. Informujte se na příslušném stavebním úřadě, můžou mít na věc "svůj" úhel pohledu. Tím, že přijdete ještě před realizací nic nezkazíte a butede vědět na čem jste.

sarka*
hodnocení

0x

Sice na tuto stavbu podle mne nepotřebujete stavební povolení, ale ohlášení pravděpodobně budete muset podat. Myslím, že pergola bude s vybetonovanou deskou a zdí brána na stavebním úřadě, jako stavba - neboť je pevně spojená s deskou. Mám známého, který má pergolu, nemá základovou desku, ale pouze uloženou dlažbu na vysypané ploše zpevněné obrubníky. Po třech letech je dlažba stále v původním stavu. Závětří je možné provést také, tak, že uděláte dřevěnou konstrukci, na kterou připevníte sklo popř. průhledné plexi (ze zkušenosti rodiny). Vypadá to dobře, máte dostatek světla v pergole a nemusíte podle mne řešit úřady.

doplněno 14.01.16 16:19:

Ohledně toho územního plánu, jak Vám řekli na úřadě. Mrkněte se na Stavební zákon 183/2006 Sb., §103, odst. 1,písm.b, kde se odvolávají na §80 (označila jsem Vám f) asi ta základová deska

§ 80 Rozhodnutí o změně využití území

(1) Rozhodnutí o změně využití území stanoví nový způsob užívání pozemku a podmínky jeho využití.
(2) Rozhodnutí o změně využití území vyžadují

a) terénní úpravy podle § 3 odst. 1,
b) stanovení dobývacího prostoru,
c) odstavné, manipulační, prodejní, skladové nebo výstavní plochy,
d) hřbitovy,
e) změny druhu pozemku, zejména zřizování, rušení a úpravy vinic, chmelnic, lesů, parků, zahrad a sadů, pokud podmínky nejsou stanoveny schválenými pozemkovými úpravami nebo jiným územním rozhodnutím,
f) úpravy pozemků, které mají vliv na schopnost vsakování vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]