Nejste přihlášen/a.
jak najit v podlaze kde vytika? ,kotel se tlakuje 4 krat denne, nikde ani kapka.
když netopí, kam voda nateče?
Díky
Proč myslíte, že netopí?
čekal jsem toto..
páč když mi utíká někam voda, tak to hledám nejdříve ve vedení, kotli, a pak až pod betonem. Takže natlakuji kotel na nejvyšší možný tlak, poslouchám sluchem, a hledám očima, kde je závada. (studený kotel), páč musím zjistit, zdali tlak utíká při teplé, či studené vodě...
Jako poslední hledám v potrubí
Zdali tazatel (ne)topí, to nevím, ale od toho je poradna, abysme mu pomohli.
Nehledejte, ja závadu nenalézt, ale jak jí najdete!
Toť otázka.
Kam voda nateče? - Záleží jaký to je kotel. Klidně může natéct do odpadu A u klasického kotle na TP to může za studena těsnit a za tepla se rovnou odpařovat, pak taky kolem kotle vodu nenajdete..
Další možnost nefunkční expanzka a vyteče to za tepla pojistným ventilem, za studena nízký tlak a dopouštění vody a tak ořád dokola...
co máte za kotel? Jestli máte obojživelníka, tak se vám topná voda může ztrácet do vodovodu.
Sice je to staré téma, ale pokud jste ještě aktivní na tomto webu, jakým způsobem by se mohla topná voda ztrácet do vodovodu?
Řeším pokles tlaku z topného systému a toto mě napadlo jako jedna z alternativ, ale nemůžu si nijak logicky vysvětlit, jak by to bylo možné.
beleckyj - je to hloupost. Tím obojživelníkem asi myslel kotel s ohřevem TUV nebo kombinovaný bojler. Voda z topného systému se nemůže dostat netěsností ( prasklinou) do TUV spíše naopak. Ve vodovodním řádu je daleko větší tlak než v topným okruhu.
pecenkav- jako myslíš tlak ve vodovodním řádu nižší než v topným? A to jako stabilně? Tak to jsem teda za svou kariéru ještě nezažil. V tom případě se omlouvám. ... Ti pražáci taky musí mít všechno.
Pane pečenko, prosím, o jakých tlacích se bavíme? Vodovodní řád +/- 3atm, topení do 2atm.
Nebo se mýlím?
V Krkonošské ulici v 5.patře tlak vody 1.2 a kotel chce 1.5 , dotlakovával sem tlakovou pumpou na tlakový zkoušky
Pane kolego, pokud tím myslíte vodovodní řád, tak malý tlak, tak to pak máte pravdu, ale někde je chyba.
Pokud je únik v podlaze a není tam plovoučka , tak to dokáži lokalizovat na dlažbě 50x50 cm . Na betonu 10x 10cm. a nepotřebuji k tomu žádný přístroj na měření.
jednoduše, když to jde složitě? - né každý má po ruce termokameru , kdežto kompresor je takřka v každým 3 baráku a topenář ho běžně používá. Také nevím , jak by to brala kamera třeba u podlahovýho topení , kde potřebuji udělat třeba rozteč 100 a nebo když se vracím se smyčkou , tak jsou trubky někde bodově i 50 od sebe. ...Každopádně to někdy s tou termokamerou zkusím podívat jak vypadají trubky od topení neb jsem člověk zvídavý , ale pochybuji , že třeba únik 1 kapka /5min ( odpovídá vlhnoucí CU spoj) zaznamenám .
podívejte se na www.bcgcz.cz, a máte po problému. Nemusíte nic bourat a všechno se zatěsní. Je to spolehlivá metoda, ověřena praxí a nic složitého na tom není. Chce to jen šikovného instalatéra.
lesta - vyzkoušeno v praxi a bohužel nepomohlo. Dříve jsem pracoval v autoservisu a zkoušeli jsme něco podobného i na chladiče a také žádná sláva. Asi hodně záleží na tom v kterém místě ten únik je. Pokud je to šroubový spoj a nebo např . prasklé kolínko u CU.
je to opravdu spolehlivé. Musíte jen zjistit kolik vody máte v systému,a řádně nadávkovat. Všechno je to o poctivosti při práci a dodržení postupů.
lesta - znovu jsem se podíval na váš odkaz a pořádně to prostudoval. Musím přiznat , že nevím , co jsem to tehdy používal za přípravek . na topení je to asi 10 let a na chladiče asi 25 let a za tu dobu se technologie značně změnila . Tak že jste značně nahlodal můj odpor k těmto věcem a budu se tím v budoucnu více zabývat- děkuji.
Co se týče technologických postupů , tak i když jsem zastáncem toho , že návody jsou pouze pro zbabělce , tak tady se jednalo o peníze zákazníka a na to já jsem opatrný , tak že to poctivě dodržuji.
tak jste mne pobavil, je hezké zjistit,že je někdo šťoura jako já. Já jsem těmhle věcem taky nevěřil, ale p.Jašurek z firmy BCG mne vyvedl z omylu. Klidně mu zavolejte,dělá i školení a opravdu ví o čem mluví. Já sám jsem to zkoušel zatím jednou, na prasklé trubce TUV, asi 4 bar. a musím říct,že bez problému.Tak ať Vám to pomůže, je škoda něco bourat.
I já mám podobný problém. Únik vody z otopného systému. Použil jsem zmíněný přípravek BCGCZ. Ihned po aplikaci měsíc super bez problému. Jakmile jsem snížil teplotu v místnosti z 21°c na 17, ihned problém zpět. Nevím co s tím. Večer dopustím systém na 2bary a ráno na kondenzačním kotli 0 a je vypnutý Jak identifikovat netěsnost? Nikde žádné vlhko. Pod dlažbou je asi problém, co? Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.