Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít únik vody z topení?

Od: maks odpovědí: 24 změna:

jak najit v podlaze kde vytika? ,kotel se tlakuje 4 krat denne, nikde ani kapka.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

topic
hodnocení

1x

Taky to může sežrat kotel - děravý výměník a voda vyletí komínem...

když netopí, kam voda nateče?

Díky

doplněno 14.01.16 10:24:

Proč myslíte, že netopí?

čekal jsem toto..:)

páč když mi utíká někam voda, tak to hledám nejdříve ve vedení, kotli, a pak až pod betonem. Takže natlakuji kotel na nejvyšší možný tlak, poslouchám sluchem, a hledám očima, kde je závada. (studený kotel), páč musím zjistit, zdali tlak utíká při teplé, či studené vodě...

Jako poslední hledám v potrubí

Zdali tazatel (ne)topí, to nevím, ale od toho je poradna, abysme mu pomohli.

doplněno 14.01.16 12:37:

Nehledejte, ja závadu nenalézt, ale jak jí najdete!

Toť otázka.

topic

Kam voda nateče? - Záleží jaký to je kotel. Klidně může natéct do odpadu ;) A u klasického kotle na TP to může za studena těsnit a za tepla se rovnou odpařovat, pak taky kolem kotle vodu nenajdete..

Další možnost nefunkční expanzka a vyteče to za tepla pojistným ventilem, za studena nízký tlak a dopouštění vody a tak ořád dokola...

Proč myslíte, že netopí?

hodnocení

0x

Termokamerou, pokud zatopíte.

figurek*
hodnocení

0x

co máte za kotel? Jestli máte obojživelníka, tak se vám topná voda může ztrácet do vodovodu.

beleckyj*

Sice je to staré téma, ale pokud jste ještě aktivní na tomto webu, jakým způsobem by se mohla topná voda ztrácet do vodovodu?

Řeším pokles tlaku z topného systému a toto mě napadlo jako jedna z alternativ, ale nemůžu si nijak logicky vysvětlit, jak by to bylo možné.

instalater*

beleckyj - je to hloupost. Tím obojživelníkem asi myslel kotel s ohřevem TUV nebo kombinovaný bojler. Voda z topného systému se nemůže dostat netěsností ( prasklinou) do TUV spíše naopak. Ve vodovodním řádu je daleko větší tlak než v topným okruhu.

pecenkav*

Tak to si toho asi moc nezažil, třeba v Praze na Vinohradech to je běžný.

instalater*

pecenkav- jako myslíš tlak ve vodovodním řádu nižší než v topným? A to jako stabilně? Tak to jsem teda za svou kariéru ještě nezažil. V tom případě se omlouvám. ... Ti pražáci taky musí mít všechno.

Pane pečenko, prosím, o jakých tlacích se bavíme? Vodovodní řád +/- 3atm, topení do 2atm.

Nebo se mýlím?

pecenkav*

V Krkonošské ulici v 5.patře tlak vody 1.2 a kotel chce 1.5 , dotlakovával sem tlakovou pumpou na tlakový zkoušky

Pane kolego, pokud tím myslíte vodovodní řád, tak malý tlak, tak to pak máte pravdu, ale někde je chyba.

instalater*
hodnocení

0x

Pokud je únik v podlaze a není tam plovoučka , tak to dokáži lokalizovat na dlažbě 50x50 cm . Na betonu 10x 10cm. a nepotřebuji k tomu žádný přístroj na měření.

instalater, prosím, poučte mne, jak to děláte?

instalater*

milancukrar - klasika starých mistrů topenářů. Nic složitýho . Vzduch a mýdlová voda.

Jistě, lze to i tak, jak píšete. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, ale jen někde...

instalater*

jednoduše, když to jde složitě? - né každý má po ruce termokameru , kdežto kompresor je takřka v každým 3 baráku a topenář ho běžně používá. Také nevím , jak by to brala kamera třeba u podlahovýho topení , kde potřebuji udělat třeba rozteč 100 a nebo když se vracím se smyčkou , tak jsou trubky někde bodově i 50 od sebe. ...Každopádně to někdy s tou termokamerou zkusím podívat jak vypadají trubky od topení neb jsem člověk zvídavý , ale pochybuji , že třeba únik 1 kapka /5min ( odpovídá vlhnoucí CU spoj) zaznamenám .

lesta
hodnocení

0x

podívejte se na www.bcgcz.cz, a máte po problému. Nemusíte nic bourat a všechno se zatěsní. Je to spolehlivá metoda, ověřena praxí a nic složitého na tom není. Chce to jen šikovného instalatéra.

instalater*

lesta - vyzkoušeno v praxi a bohužel nepomohlo. Dříve jsem pracoval v autoservisu a zkoušeli jsme něco podobného i na chladiče a také žádná sláva. Asi hodně záleží na tom v kterém místě ten únik je. Pokud je to šroubový spoj a nebo např . prasklé kolínko u CU.

lesta

je to opravdu spolehlivé. Musíte jen zjistit kolik vody máte v systému,a řádně nadávkovat. Všechno je to o poctivosti při práci a dodržení postupů.

instalater*

lesta - znovu jsem se podíval na váš odkaz a pořádně to prostudoval. Musím přiznat , že nevím , co jsem to tehdy používal za přípravek . na topení je to asi 10 let a na chladiče asi 25 let a za tu dobu se technologie značně změnila . Tak že jste značně nahlodal můj odpor k těmto věcem :-D a budu se tím v budoucnu více zabývat- děkuji.

Co se týče technologických postupů , tak i když jsem zastáncem toho , že návody jsou pouze pro zbabělce , tak tady se jednalo o peníze zákazníka a na to já jsem opatrný , tak že to poctivě dodržuji.

lesta

tak jste mne pobavil, je hezké zjistit,že je někdo šťoura jako já. Já jsem těmhle věcem taky nevěřil, ale p.Jašurek z firmy BCG mne vyvedl z omylu. Klidně mu zavolejte,dělá i školení a opravdu ví o čem mluví. Já sám jsem to zkoušel zatím jednou, na prasklé trubce TUV, asi 4 bar. a musím říct,že bez problému.Tak ať Vám to pomůže, je škoda něco bourat.

vendy*
hodnocení

0x

I já mám podobný problém. Únik vody z otopného systému. Použil jsem zmíněný přípravek BCGCZ. Ihned po aplikaci měsíc super bez problému. Jakmile jsem snížil teplotu v místnosti z 21°c na 17, ihned problém zpět. Nevím co s tím. Večer dopustím systém na 2bary a ráno na kondenzačním kotli 0 a je vypnutý:( Jak identifikovat netěsnost? Nikde žádné vlhko. Pod dlažbou je asi problém, co? Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]