Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklo pro zabránéní přenosu tepla z lampy

Od: host* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chci se zeptat, co je to za sklo, které zabraňuje přenosu vyzářeného tepla např. z halogenové lampy na jiný předmět? Nemůžu na to přijít ani na gůglu. Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

borosilikatove sklo

doplněno 13.01.16 21:39:

to uz se me ptate moc :) jen jsem odpovedel na dotaz

doplněno 15.01.16 11:56:

a proto se vyrabi presne pro toto pouziti tubusy z borosilikatoveho skla ze :)

A jak to Simax dokáže?

doplněno 14.01.16 20:50:

Simax to nedokáže. Jen tu teplotu vydrží a má malou teplotní roztažnost, takže vydrží i rychlé změny teploty.

jabraka*
hodnocení

0x

Není potřeba na to přicházet.Teplo je potřeba vyzářit,jinak se bude akumulovat v místě a dojde k poškození lampy nebo i k požáru.Spíše bych teplo směroval jinam pomocí odrazné plochy.

JABRAKA

host*
hodnocení

No jde o to, že potřebuji to dát před 50W LED, nikdy bych neřekl, že LEDka bude vyzařovat nějaké teplo a ohřívat předmět.

Nedalo by se to z něčeho kuchnout nebo někde sehnat? Potřeboval bych asi jen 10x6 cm tabulku.

figurek*

jj, taky jsem si všiml, že silné ledky hřejí docela dost, i ty s modrým světlem.

Ve starých promítačkách se pro ochranu filmu používaly germaniové filtry. Ale obávám se, že takové vynálezy najdete tak snad leda v muzeu.

host*
hodnocení

Ještě jsem našel na internetu protisluneční folii, že nepropouští IR a UV záření. Šlo by to použít? Že bych to nalepil na kousek skla.

A co s tím zářením ta fólie udělá?

doplněno 21.01.16 18:01:

Pokud ho odrazí, musí ho odrazit někam, kam to má smysl. Zpátky ke zdroji to nepomůže. A je to jistě fólie odrážející? Není pohlcovací? Jako ta, co nám kdysi nalepili na okna ve firmě a následně jich půlka popraskala?

host*
hodnocení

No tak asi nepropustí, ale odrazí zpět. Chci to jen před ledku a ne nějakou horkou halogenku.

host*
hodnocení

Ještě jsem našel na internetu protisluneční folii, že nepropouští IR a UV záření. Šlo by to použít? Že bych to nalepil na kousek skla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]