Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, co je to za sklo, které zabraňuje přenosu vyzářeného tepla např. z halogenové lampy na jiný předmět? Nemůžu na to přijít ani na gůglu. Díky
borosilikatove sklo
to uz se me ptate moc jen jsem odpovedel na dotaz
a proto se vyrabi presne pro toto pouziti tubusy z borosilikatoveho skla ze
No jde o to, že potřebuji to dát před 50W LED, nikdy bych neřekl, že LEDka bude vyzařovat nějaké teplo a ohřívat předmět.
Nedalo by se to z něčeho kuchnout nebo někde sehnat? Potřeboval bych asi jen 10x6 cm tabulku.
jj, taky jsem si všiml, že silné ledky hřejí docela dost, i ty s modrým světlem.
Ve starých promítačkách se pro ochranu filmu používaly germaniové filtry. Ale obávám se, že takové vynálezy najdete tak snad leda v muzeu.
Ještě jsem našel na internetu protisluneční folii, že nepropouští IR a UV záření. Šlo by to použít? Že bych to nalepil na kousek skla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.