Nejste přihlášen/a.
chci provést drobnou ůpravu na vodovodním potrubí v domě,mám již asi 15 let nainstalované plastové potrubí z ozačením PPC a nyní jsem si koupil opět plastové tvarovky (kolena,t-kusy atd) z ozačením plastu PP-R,tak nevím jestli po svaření budou spoje držet.můžete prosím poradit? děkuji.
Malý výtažek :
Spojování plastových částí se provádí polyfúzním svařiováním, dále,svařováním pomocí elektrotvarovek a svařováním na tupo. Přii svařování vznikne homogenní spoj vysoké kvality. Pro spojování je třeba,dodržet přesný postup a použít vhodné přístroje. Prvky Systému Ekoplastik PPR se nedoporučuje svařovat s prvky jiného výrobce. Jestli chcete vědět více viz :
www.kto.cz/picture/pdf/ppr_ekoplastik_montaz.pdf
Zdravím , jednou jsem to svařoval a už to asi 16 let drží. Bylo to na bytovce v jádru a nešlo to jinak. Dneska už bych se do toho asi nepouštěl. Pokud to budeš dělat , tak si dej pozor při stříhání trubky. Už z ní vyprchalo změkčovadlo a je křehká - tak aby ti podélně nepraskla. Hodně zdaru ...Jinak výrobce to nedoporučuje.
Vidím to poměrně často a nevím o případu že by to někde prasklo. Ovšem nedoporučuje se to. Je dobré aby to svařil někdo kdo to má v ruce (teplota, doba ohřevu, zasouvat přesně v ose, hloubka zasunutí, nekvrdlat s tim během tuhnutí...
Při stříhání trubky opatrně, nůžkama nestříhat klasicky, ale točit dokola (jako řezačka trubek na měď). Pilka na železo ok, ale piliny v trubce = očistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.