Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace práce

Od: pluskalzdenek odpovědí: 4 změna:

V roce 2008 mi firma vyměnila krytinu na střeše.Vyměnili mi také držáky žlabů,což jsem ani nežádal.V roce 2015 jsem zjistil,že držáky žlabů mají opačný spád a tudíž ve žlabech stojí celou dobu voda.Zlaby prorezivěly.Jako řemeslníci museli přece vidět,že udělali spád opačný.Nedovedu si vůbec přectivit,že něco takového je možné udělat.Mám nárok na nějakou opravu nebo náhradu,za špatnou práci,která byla od začátku jako skrytá závada?Děkuji za odpověd.Pluskal Z.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

co to je za žlaby? jestli normální neudržovaný levný pozink tak ten by prorezl tak jako tak...

tomas11*
hodnocení

1x

No nevím ,ale po 8letech a ještě k tomu skrytá závada? To snad bylo vidět hned.

asd1
hodnocení

1x

Po 8 letech leda zkusit jejich dobrou vůli. Nárok nemáte na nic.

Dohled aby to udělali dobře hned je nenahraditelný... Vyspádování žlabu je zásadní chyba a dozor by jí měl odhalit hned jak to montujou... Po záruce smůla.

hodnocení

0x

Není jasné, zda žlaby nakonec zůstaly původní nebo dali nové. Ale to je skoro nepodstatné. Můžete se na zhotovitele obrátit, za to nic nedáte, ale pro jistotu raději nic nečekejte. Prorezavělé žlaby neuhádáte, ty si budete pravděpodobně muset vyměnit za svoje. Bude-li z jejich strany dobrá vůle, možná Vám předělají ty rýnháky do správného sklonu.

Zkusil bych takovou fintu. Obrátit se na tu firmu a nechat si vyměnit ty žlaby, samozřejmě hned nic neříkat, ty žlaby samozřejmě zaplatíte ze svého (materiál), prakticky byste mohl mít práci skoro zadarmo, pokud jsou solidní, rýnháky Vám předělají zadarmo, pokud na to sami nepřidou, že jsou v opačném sklonu, vzpomenout jim to (případně pokud ještě máte papír od té práce z 2008r). Když už by tam s tím materiálem dojeli a rozbalili ten cirkus, stejně jim nic jiného než ty rýnháky předělat, nezbude. Když by začali dělat problény, předělání rýnháků bych potom nezaplatil a hotovo. To by mohl být jakýsi kompromis přijatelný pro obě strany.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]