Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrá podstřešní fólie

Od: subinamacher* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den.mam velikoz prosbu. Před 2 roky jsem postavil garáž. Tento týden jsem si všiml velkých mokrý ch flekz na podstřešní folii ktera tam v předchozích letech nebyly.slozeni strechy je-fólie, kontrallate, late a stesni krytina drdlikuv šindel. Nevíte někdo v cem by mohl byt problém. Moc díky za odpověď.
Mokrá podstřešní fólie
Mokrá podstřešní fólie #2
Mokrá podstřešní fólie #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mirku,mokré to je ze které strany? Od krytiny, nebo z půdy? Podle fotek stéká od hřebene?

Moc dobře to nevidím..

doplněno 12.01.16 19:35:

Ondro, domnívám se, že se mýlíte, páč to by se vlhkost srazila na spodní straně folii, jako třeba zde:

milancukrar.papricka.cz/...

doplněno 13.01.16 06:46:

Ondro, po doplnění, to je již lepší, ale musíme počkat na zadatele otázky, aby doplnil info. Pokud chce odpověď.

doplněno 13.01.16 08:42:

Nevím, kde jsem vzal jméno Mirek.

Pane tazateli, po doplnění:

jestli je ta folie mokrá z vnitřní nebo vnější strany
to je dost důležité

způsobené sněhem, který tam mohl nafoukat
je to dost možné i mezi taškami

Máte odvětrání hřebene dle odkazu zde:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

No mýlit se samozřejmě můžu. U parozábrany (co máte na tom obrázku v odkazu, je to parozábrana, že?), to je jasná věc, tady je uvedena podstřešní folie - předpokládal jsem pojistnou difuzní membránu a kondenzaci par na spodní straně krytiny a kapání na ni. Zase aby prošlo tolik par tou membránou, to je taky asi moc. Z fotek se to někdy těžko poznává. Zrovna toto počasí mě k té myšlence vedlo. Zajímavé. No není-li to tím, co jsem napsal, pak jedině tam musí zatékat přes krytinu, ale tak hrozně a zničeho nic?

doplněno 13.01.16 03:46:

Nebo tam nafoukalo sněhem a sníh roztál, to by ještě byla možnost.

subinamacher*
hodnocení

dobrý den Milane.Až pojedu na chalupu pokusím se zjistit jestli je ta folie mokrá z vnitřní nebo vnější strany.Ale je asi nepravděpodobné že by to bylo způsobené sněhem, který tam mohl nafoukat tzv volskými oky-odvětrání viz. foto.Podstřešní folii jsem dával od JUTY z gramáží 160 a ta by přeci neměla nic propustit.A folii jsem pokládal fakt poctivě i s přelepením přesahu páskou.A objevilo se to doopravdy až letošní rok a v období kdy na střeše ležel sníh a bylo docela teplo, takže odtával.Nejhorší je, že jsem chtěl střechu garáže zateplit vatou,,,,,,ted když to vidím, tak zateplím raději strop.

Mokrá podstřešní fólie #4
subinamacher*
hodnocení

odvětrání hřebene tam není-pokládka drdlíkova plastového šindele je dost specifická a k odvětrání se používají tzv. volská oka. Mám tuto krytinu na celé chalupě a nikde jinde než na garáži problém není

a vidíte na chalupě na hřeben folie zevnitř?

Je stejný spád u odbou střech?

doplněno 14.01.16 17:15:

Koukněte se na druhý odkaz, je tam detail ukončení folie ve hřebenu přerušením. Máte to tam stejně?

doplněno 18.01.16 06:46:

píšete:

tak tam mezera malá byla

Vidíte již ten problém?

subinamacher*

na střeše garáže je o trošku menší spád a jestli vidím hřeben folie zevnitř...nevím jak to myslíte?

až budu doma pokusím se s Vámi spojit přes skype-potřeboval by jsem se ještě zeptat na obložení štitu palubkami-...zatím a děkuji

subinamacher*
hodnocení

přerušené to tam je- co si vzpomínám,tak když jsme folii pokládaly tak tam mezera malá byla , až pojedu na chalupu tak se ještě pro jistotu pořádně podívám

subinamacher*
hodnocení

Milane je to mokré z pudy...ale už se ty fleky ztratily

Máte špatné (nedostatečné) odvětrání půdního prostoru.

doplněno 03.03.16 16:57:

Máte špatné (nedostatečné) odvětrání prostoru nad izolací a pod folií. Teď již rozumíte?

subinamacher*

moc se omlouvám, ale nevím jak to myslíte...pudní prostor tam vlastně žádný není...jsou tam sice stropní trámy, ale není to uzavřené...myslíte že se sráží vlhkost z celé garáže na folii...jenom by jsem chtěl ještě dodat, že je garáž nově postavená

subinamacher*

ano rozumím...moc děkuji za odpověd

hodnocení

0x

Venku je chladno a teplota nad podstřešní membránou je pod rosným bodem. Vlhkost z objektu přes membránu zevnitř ven projde (ona je ve směru zevnitř ven pro vodní páru propustná, zvenku dovnitř vodě nepropustná) , tam je jí odebráno skupenské teplo, protože tam je výrazně chladněji, ta pára se změní se na vodu, memránou dolů neproteče, a to je výsledek. Kdyby bylo venku ještě chladněji, ta sražená vlhkost by tam zmrzla a ty fleky by tam nebyly, objevily by se až by se o něco oteplilo, nebo by se to možná stačilo přes mezeru kolem kontralatí odvětrat a neobjevily by se. Ono po Novém roce mrzlo dost, vodní pára prošla membránou a zmrzla nad ní, minulý týden už bylo i nad nulou, to by tak mohlo souhlasit, a tak to potává a dolů přes membránu kapat nemůže, proto to dělá ty fleky. Tolik za mne.

hodnocení

0x

Jen otázka. Nedělal jste v garáži něco co by způsobylo větší vlhkost vzduchu?
Nevím, zabíjačka, častěji roztátý sníh z auta apod.
Potom by se mohla srážet vlhkost na plastovém šindeli zevnitř a následně kapat na folii.

Jen se zeptám, za tou difuzní folií směrem ven, je opravdu jen mezera a na latích a kontralatích šindel?
Přijde mi ta difuzka vypnutá úplně dorovna, skoro jako by za ní vylo nějaké podbití třeba z OSB.

Kejikle, on je problém, že taztel neví, zdali je mokrá zespodu či z hora. Začátek vlhka.

subinamacher*
hodnocení

v garáži jsem nic nedělal co by způsobilo větší vlhkost a podbití tam žádné není

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]