Nejste přihlášen/a.
Mirku,mokré to je ze které strany? Od krytiny, nebo z půdy? Podle fotek stéká od hřebene?
Moc dobře to nevidím..
Ondro, domnívám se, že se mýlíte, páč to by se vlhkost srazila na spodní straně folii, jako třeba zde:
Ondro, po doplnění, to je již lepší, ale musíme počkat na zadatele otázky, aby doplnil info. Pokud chce odpověď.
Nevím, kde jsem vzal jméno Mirek.
Pane tazateli, po doplnění:
jestli je ta folie mokrá z vnitřní nebo vnější strany
to je dost důležité
způsobené sněhem, který tam mohl nafoukat
je to dost možné i mezi taškami
Máte odvětrání hřebene dle odkazu zde:
No mýlit se samozřejmě můžu. U parozábrany (co máte na tom obrázku v odkazu, je to parozábrana, že?), to je jasná věc, tady je uvedena podstřešní folie - předpokládal jsem pojistnou difuzní membránu a kondenzaci par na spodní straně krytiny a kapání na ni. Zase aby prošlo tolik par tou membránou, to je taky asi moc. Z fotek se to někdy těžko poznává. Zrovna toto počasí mě k té myšlence vedlo. Zajímavé. No není-li to tím, co jsem napsal, pak jedině tam musí zatékat přes krytinu, ale tak hrozně a zničeho nic?
Nebo tam nafoukalo sněhem a sníh roztál, to by ještě byla možnost.
dobrý den Milane.Až pojedu na chalupu pokusím se zjistit jestli je ta folie mokrá z vnitřní nebo vnější strany.Ale je asi nepravděpodobné že by to bylo způsobené sněhem, který tam mohl nafoukat tzv volskými oky-odvětrání viz. foto.Podstřešní folii jsem dával od JUTY z gramáží 160 a ta by přeci neměla nic propustit.A folii jsem pokládal fakt poctivě i s přelepením přesahu páskou.A objevilo se to doopravdy až letošní rok a v období kdy na střeše ležel sníh a bylo docela teplo, takže odtával.Nejhorší je, že jsem chtěl střechu garáže zateplit vatou,,,,,,ted když to vidím, tak zateplím raději strop.
odvětrání hřebene tam není-pokládka drdlíkova plastového šindele je dost specifická a k odvětrání se používají tzv. volská oka. Mám tuto krytinu na celé chalupě a nikde jinde než na garáži problém není
a vidíte na chalupě na hřeben folie zevnitř?
Je stejný spád u odbou střech?
Koukněte se na druhý odkaz, je tam detail ukončení folie ve hřebenu přerušením. Máte to tam stejně?
píšete:
tak tam mezera malá byla
Vidíte již ten problém?
na střeše garáže je o trošku menší spád a jestli vidím hřeben folie zevnitř...nevím jak to myslíte?
až budu doma pokusím se s Vámi spojit přes skype-potřeboval by jsem se ještě zeptat na obložení štitu palubkami-...zatím a děkuji
přerušené to tam je- co si vzpomínám,tak když jsme folii pokládaly tak tam mezera malá byla , až pojedu na chalupu tak se ještě pro jistotu pořádně podívám
Máte špatné (nedostatečné) odvětrání půdního prostoru.
Máte špatné (nedostatečné) odvětrání prostoru nad izolací a pod folií. Teď již rozumíte?
Venku je chladno a teplota nad podstřešní membránou je pod rosným bodem. Vlhkost z objektu přes membránu zevnitř ven projde (ona je ve směru zevnitř ven pro vodní páru propustná, zvenku dovnitř vodě nepropustná) , tam je jí odebráno skupenské teplo, protože tam je výrazně chladněji, ta pára se změní se na vodu, memránou dolů neproteče, a to je výsledek. Kdyby bylo venku ještě chladněji, ta sražená vlhkost by tam zmrzla a ty fleky by tam nebyly, objevily by se až by se o něco oteplilo, nebo by se to možná stačilo přes mezeru kolem kontralatí odvětrat a neobjevily by se. Ono po Novém roce mrzlo dost, vodní pára prošla membránou a zmrzla nad ní, minulý týden už bylo i nad nulou, to by tak mohlo souhlasit, a tak to potává a dolů přes membránu kapat nemůže, proto to dělá ty fleky. Tolik za mne.
Jen otázka. Nedělal jste v garáži něco co by způsobylo větší vlhkost vzduchu?
Nevím, zabíjačka, častěji roztátý sníh z auta apod.
Potom by se mohla srážet vlhkost na plastovém šindeli zevnitř a následně kapat na folii.
Jen se zeptám, za tou difuzní folií směrem ven, je opravdu jen mezera a na latích a kontralatích šindel?
Přijde mi ta difuzka vypnutá úplně dorovna, skoro jako by za ní vylo nějaké podbití třeba z OSB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.