Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchytit kuchyňský vál

Od: martina1979 odpovědí: 13 změna:

Dobré ráno. Prosím kam a jak byste upevnili vál na těsto když se nepoužívá? Rodičové ho mají zasunutý na držáku ve skříňce na hrnce vespod linky, ale nám se tam nevejde, máme novou kuchyň, kde skříňky jsou užší. Myslela jsem nějaké závěsy na zeď, kdyby měla třeba IKEA už hotové. Z police asi zklouzne. Vrtat do něj nechci aby se pověsil na skoby a také aby se tím zase nešoupal o malbu. Děkuji

zbozi.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

3x

Já bych v takovém případě vál někomu darovala ( použila na něco jiného ) a pořídila si vál sikonový, který se dá pohodlně stočit a vejde se všude. Má i mnoho dalších výhod, to snad ani není třeba vypočítávat :)

zbozi.cz/...

Patronko, napsala jsi to, co si myslím i já. *palec*

Take mame silikonovy. Pravda je, ze treba porcovani pulky prasete se lepe dela na drevenem, kde se nebojite, ze ten silikon, nebo desku rozresete, ale to predpokladam kazdy nedela :)

hodnocení

1x
My ho máme mezi chladničkou a spodní skřínkou linky. Pracovní deska přečnívá bok skříňky o cca 5 cm a do té mezery se vejde vál i s látkovým futrálem.
pt®

Aha, Hejkale, dobrý nápad (i pro mně) s tím futrálem, díky. - pt

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
možností je několik, ale bez dispozice (fotky) vaší kuchyně těžko něco vymýšlet ;)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, najít vhodnou škvíru a tam ho zasouvat (na výšku). Zdravím!

P.S. Může být třeba v komoře nebo jinde.

doplněno 12.01.16 09:06:

martina1979 - máte tam jídelní stůl? Co ho přidělat pod desku stolu? Kutil by to zvládl a ubrus zakryje.

doplněno 12.01.16 18:52:

Mám dojem, že jsem si otázku špatně vyložil (ač je položena velmi jasně). Myslím, že tazatelka není bezradná ve výběru válu, ale pouze chce někam skrýt (uchytit) ten vál, který už má doma. Ostatně, sama to ještě potvrdila. Takže by jistě uvítala další návrhy tímto směrem - ne úvahy na vhodnost dřevěného válu či nabídky jiného.

martina1979
hodnocení

Já zapomněla. Někam do spíže, tam je jen regál, bohužel malý a nebo zdi. V kuchyni se nevejde ani na výšku, vše je vestavné.

honzik*
hodnocení

0x

moje máma vždy používala vál. Měli jsme dokonce 2. Dali se zasunout do skříněk, pod poličku do kolejniček. Když jsem se oženil tak jsem zjistil, že to jde i jinak. Vál je vlastně zbytečnost. Na všechna těsta stačí přímo deska na lince. Jediné čeho se vyvarovat je samozřejmě řezání. Výhody použití válu žádné nevidím.

pt®
hodnocení

0x

My jsme vál používali při přípravě kapra, pokud se kupoval živý a byl nejdříve ve vaně, aby měly děti radost. Ale nyní si necháváme kapra zabít a vykuchat, takže se jen stáhne z kůže a naporcuje.

Ale k tomu válu, pokud potřebujete vál jen na těsto, tak je výhodný ten silikonový, já jsem s ním velice spokojena. Navíc si těsta zpracovávám v pekárně na chleba.

Takže Váš vál jedině mezi skříňky, ale bude zaprášený a pokaždé než na něm začnete pracovat, tak jej budete muset umýt. Vaši rodiče jej mají ve skříňce, což je výhodnější.

martina1979
hodnocení

Mám své důvody proč chci tento dřevěný. Navíc se mi silikonový neosvědčil - mám také

hodnocení

0x

Podle mne zbytečné starosti. Kupte silikonový vál, je větší, lehký, snadno omyvatelný i skladovatelný. Nákup asi 190 Kč, podle toho kde ho koupíte. Prostě úžasný! A na krájení mám větší prkénko, v mém případě bambusové /věčné/, s nízkým rantlíkem na jedné, delší straně, jako má vál. Rantl jsem otočila podle desky, k podlaze a mám ho na lince trvale a prkénko tak "nejezdí" . Má i žlábky. Je to i hezký doplňek do kuchyně. Myslím, že na internetu se dá sehnat.

ezueier
hodnocení

0x

Vál jsem vyhodila a těsto válím rovnou na kuchyňské lince. Nevidím žádný důvod k tomu, mít na to speciální vál. Válím mezi 2 mikrotenovými fóliemi, těsto se pak nelepí a není potřeba ho sypat moukou, takže se ani nenadělá nepořádek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]