Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová sklokeramická deska-zapíná a vypíná

Od: denys odpovědí: 3 změna:

Zdravím, přestěhoval jsem se teď do novostavby bytu, kde mám tedy i novou kuchyň a sklokeramicou desku Electrolux. Deska má nastavení výhřevu 1-9, trochu mě překvapilo její chování-plotny desky nehřejí stále, ale v kratších intervalech neustále zapínají a vypínají, hlavně nižší stupně 1-2 se mi zdají téměř nepoužitelné, protože tehdy plotny pouze na moment zažhaví, pak chvíli nic a pořád dokola, s vyšším nastaveným stupňem se doba žhavení prodlužuje. Řekl bych, že kvůli tomu trvá uvedení tekutiny do varu o dost déle. Zkoušel jsem uvést do varu cca 3L vody v hrnci a zdá se, že díky neustálému vypínání a zapínání plotny vařící voda ani tzv. "neujde" jako např. u plynu. Je to standardní chodání? Doteď jsem byl zvyklý na plyn a asi rok jsem v probájmu používal taky sklokeramickou desku, nicméně ta dle nastaveného stupně hřála neustále bez vypínání. Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luha*
hodnocení

1x

Regulace výkonu pomocí střídy je pro výrobce levnější záležitost než plynulá, spojitá. Když budete používat silnostěnmé hrnce z hliníku s keramickou vrstvou, tak jejich tepelná setrvačnost částečně překlene toto pauzírování.:)

hodnocení

1x

Tohle mi dělala nová trouba při nižší teplotě. Byla jsem z toho, stále blikajícího, světýlka na nervy. Pak mi někdo vysvětlil úplně stejně jako Luha vám, proč to tak musí být. A teď už si světýlka nevšímám, klidně ať bliká, když trouba peče jak má.

hodnocení

0x
Ja mel sklokeramiku co mela na velky prumer hrnce 3 spiraly a bud jely vsechny nebo 2 nebo 1 podle teploty plotny. Jinak rychle jsem to prodaval a zlaty plyn nebo inducka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]