Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potreboval bych poradit jaky dát jistič. Mám hlavní jistič 40A (kvůli elektrokotli). Potrebuji dát jistič (3F) na přívod do garaze a následně v garaži do PLky jistič na 380V 32A zasuvku. Jaký tedy jistič na přivod do garaže a na tu zásuvku?
Předem děkuji za odpověď
Střelit to takhle od boku, klobouk dolů, a že se jistí vedení a ne zásuvka, na to jsme nějak pozapoměli...
Jaký průřez a délku má vedení do garáže a k dané zásuvce? Pokud jsme na nějakých 6mm2 pak klidně 32A, pokud na míň, tj 4mm2, dejme tomu ještě 32A na krátkodobé záležitosti ale lépe 25A
už jsem nestihl opravit - i na 4mm2 ve zdivu 32A projde
Já bych souhlasil - ze své praxe - mám v garáži hozenou původně stavební rozvodnu, přívod 32A - v krabici rozvedeno a další jističe a chránič. Logicky by mělo být méně než na hlavním jističi, na pilu nebo trafo svářečku 380V potřebujete většinou ještě 32A...
vedení do garaže je 5x4mm2 a vedení k zásuvce 32A 5x2,5mm2 .takže jakej hlavní jistič do garaže a jakej na tu zásuvku?
V tom případě na přívod do garáže nejlépe 25A jistič a na zásuvku max 20A. Pokud uvažujeme měděné vodiče, samozřejmě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.