Nejste přihlášen/a.
Prosím vás dnes jsem zjistil tlak v topném ukruhu 4ATM . To je asi hodně .Mýval jsem 2.Mám ve sklepě expansku uzavřenou na tlak Jak mám ten tlak snížit nebo čím by to mohlo vzniknout Děkuji
2x
Raději si pro jistotu zkontrolujte tlak vzduchu v expanzce. Stává se, že vzduch uteče a uživatel tlak doplní vodou v dobré víře, že to někde teče. Pak se voda ohřeje a tlak de nahoru.
2x
Hlavně si zkontrolujte (zjistěte) čím je vysoký tlak způsoben.
1. Buď přílišným nahuštěním vzduchu v axpanzomatu.
2. Příliš velkým množstvím vody v systému topení. To bývá častější příčinou.
Poté podle toho jednejte - řešte problém.
Pozná se to podle toho, jak kolísá tlak v topení při teplém stavu vůči stavu za studena. Přílišné kolísání tlaku signalizuje velké množství vody v systému. Při správném poměru množství vody a tlaku v systému (v expanzce) by měl tlak při topení kolísat v řádu desetin Pa (atmosféry).
Zdravím -miro
expanzoru mám 0.7 tak ještě dijdu odvzdušnit radiator a uvidím .kdyžtak zatopím .
doplněno 09.01.16 08:39:
Doplnění . Zkusil jsem i odvzdušnit bez v podkroví ( za studena) a voda jen čurá a teče dez vzduchu .Když budík ukazuje 3.5ATM tak si myslím že ten proud by byl silnější tak si myslím že bude vydný budík . Co myslíte .?
Pokud máte tlakoměr ve sklepě u kotle, který ukazuje tlak, jak uvádíte 3,5 atm. a podkrovní radiátor, který odvzdušňujete, je umístěn výše jak 10 m nad tímto tlakoměrem, tak tam je tlak o 1 atm. nižší. Na každých 10 m převýšení klesne v horní úrovni kontroly tlak o 1 atm.. Stejně ten tlak 3,5 atm. je podle mne příliš velký, pokud převýšení nepřesahuje 25 m
-miro
- Jaký zvolit tlak v topném systému
- Tlak v topení se zvyšuje
- Ztráta vody v topném systému
- Tlak v kotli
- Netopí poslední radiator
- Tlak vody a tlak expanzní nádoby
- Při doplňování vody do topení voda vytekla
- Uzavřený okruh a kotel na uhlí
- Tlaky v topeni
- Tlak vody v kotli
- Dopuštění tlaku - kotel protherm panther
- Vibrace termohlavic
- Jak dopustit vodu do radiátoru?
- Stará karma - kolísání tlaku
- Kotel Junkers nefunguje , nesvítí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.