Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na slevu

Od: turbofaf* odpovědí: 4 změna:

Jsem členem SVJ a mám byt v posledním patře panelového bytu, tedy oproti ostatním nejsem vytápěn zhora (vedle soused netopí-prázdný byt, z druhé strany nájemci). Někde jsem slyšel, že mám nárok , když jsem takto pod střechou na slevu vytápění právě ze zmiňovaných důvodů. Ale ono to asi nebude tak jednoduché...nemohu zjistit zda a v jaké právní úpravě toto je, protože je mraky zákonů, vyhlášek, nařízení apod. Chtěl bych v tom mít konečně jasno.Děkuji Škopek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Byty v přízemí, posledním patře a s více než jednou odbvodovou stěnou na jednu místnost mají snížený koeficient za jednotku dodaného tepla, tuším přízemí je O9, poslední patro a obvodové stěny 0,7. Normu najdu a dodám.

doplněno 08.01.16 15:58:

Čsn en 834

turbofaf*
hodnocení

V domě se to začíná nějak hrotit, ti co jsou v přízemí a 1.patře nechtějí se podílet na výtahu (ale do sklepa jezdí a do patra někteří občas taky), tak hledám protiargument . Mám jen jednu obvodovou stěnu, abych upřesnil . Já marně hledal nějakou normu, kde se to dá vyčíst, ale kdo ví, kde se to hledá...podle čeho...Tenhle stát má snad milion zákonů, vyhlášek, nařízení, atd...že se v tom nikdo nevyzná. Budu vděčný, když mi to zjistíte. JInak moc, moc děkuju.Přízemí beru, ale já se ptal na svůj problém, nemyslel jsem momentálně na přízemí. Navíc naše přízemí je podtápěné, tam jde zima jen vchodovými dveřmi.ŠKOpek

hodnocení

0x

Byty v přízemí, kde mají od podlahy chladno? Ty ne? Ty nemají právo na slevu? Když jste byt kupovala, to jste nevěděla, že je pod nevytápěnou střechou? *sok* Já vlastně chci také slevu. Proč mě má zajímat střecha, když jsem v 1.patře a nade mnou jsou ještě 2 patra a půda? Také chci přispívat méně do fondu oprav! *bum*

hodnocení

0x
Presne tak , byt v prizemi nemuze platit to stejne co byt uprostred. Proto jsou koeficienty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]